Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ilyen a feleségcipelő verseny az amerikai síterepen

2022.10.16. Bata Attila

Ha eljön az ősz, akkor Sunday River síterepén hagyományosan megrendezik az észak-amerikai bajnokságot, amelynek győztese jövőre kijut Finnországba, ahol már évek óta világbajnokságot rendeznek ebben a számban.
Tíz éve írtunk utoljára erről a sportágról, amelynek a neve feleségcipelés. A név kissé csalóka, hiszen a pároknak nem kell igazából összeházasodniuk, elég arra a néhány percre elviselniük egymást, amíg testközelbe kerülnek. Ahogy a videókban és a képeken is látható, a feleségcipelés tökéletes tevékenység a házastársi összhang, bizalom, kitartás és esések után a talpra állás és a kudarcfeldolgozás képességeinek kipróbálására is.
A 2018-as verseny
Sunday River évek óta az amerikai bajnokságot rendezi kb. 250 méteres pályán, ahol igazából három komolyabb akadályt kell leküzdeniük a pároknak. Az egyik leglátványosabb, amikor a vizes árkon kell átfutni, ilyenkor a feleség feje gyakran a sáros vízbe kerülhet, a közönség legnagyobb örömére. Ehhez képest a két pályára helyezett száraz akadály (egy homokdomb, és egy gerenda) könnyebbnek tűnik.

A feleséget bármilyen stílusban lehet cipelni, de a legnépszerűbbnek mégis az un. észt stílus tűnik, amelynél a feleség lábát a férfi nyaka köré fonja, és fejjel lefelé lóg a férfi hátán.
Ennyi sört ér a feleség súlya
Ennyi sört ér a feleség súlya
Ebből is látszik, hogy az asszony súlya sokat nyom a latban, egyrészt a cipelésnél, másrészt a jutalomnál. A győztes a feleség súlyával megegyező mennyiségű sört kap, valamint a pénzjutalmat is a női versenyző súlyával szorozzák fel.

A győztes jövőre az USA-t képviselheti a finnországi világbajnokságon, az idei nyári versenyről az alábbi rövid videót találtuk. A világbajnokságon kissé eltérő a szabály vonatkozik a résztvevőkre, a pálya is könnyebbnek tűnik, de az élmény hasonlóan garantált!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.