Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ischgl: 186 km pálya, és egy új, kényelmes lift!

2017.12.05. Bata Attila

A tiroli síterep már november 18-án megkezdte a szezont két eléggé ütős dologgal. Az egyik, hogy az első napon már 159 kilométernyi pályát készítettek elő a síelőknek. A másik, hogy már a nyitónapon beindították az új liftet, amely elsősorban kényelemben múlja felül a régi lifteket.
Ischgl tekintetében szinte minden évben csak kapkodjuk a fejünket. Műszaki fejlesztéseket és a világsztárokkal meghirdetett koncerteket már lassan megszokjuk, most az idei nyitás okozott kellemes meglepetést. A rendkívül jó hóhelyzetnek köszönhetően 159 kilométernyi pálya várta a síelőket már az első napon. A pályahossz azóta tovább nőtt, a múlt héten már 186 kilométeren lehetett síelni. Jelenleg ezen a síterepen van a legtöbb síelhető pálya, az egész világon.

Nyitás előtt
Az idei szezon fejlesztését a Doppelmayr cég építette, a D-line típusú ülőliftjükkel. A vorarlbergi liftgyártó ezt a típust már a jobb komfortérzés jegyében fejlesztette ki. Ez a korábbi ülésekhez képest 14%-kal szélesebb üléseket jelent. Ugyanígy megvastagították a lábtartót is egy kicsit. Természetesen figyeltek a biztonságra is, amely egy optimalizált, de kényelmes biztonsági korlátot jelent utazáskor. Utazáskor még két dologra figyeltek: csökkentették a lift zaját és rázkódását.

Az új lift, ahogy a neve is mutatja a Palinkopf oldalra került. Itt először 1973-ban épült egy húzólift, amely megnyitotta a nagyközönségnek a hegyoldalt. 1985-ben cserélték le egy kétülésesre, majd azt 1996-ban egy négyülésesre. Most pedig egy teljesen új dizájnú, hatszemélyes lift közlekedik a Schwarzwand vendéglő (2413 m) és a Palinkopf csúcs (2853 m) között.

Már átadták
Az új ülőlift kiszélesített üléseit természetesen ülésfűtés melegíti, és a buborék sem hiányzik róla. A már említett híres koncertek is megjelennek a liften. A székek háttámlájára az eddig itt koncertező sztárok tették fel. Vajon mikor telik be mind a 89 ülőszék?

Az előző négyszemélyes már kiszolgálta az idejét, az elmúlt 20 évben kb. 12 millió utast szállított. Nem megy még nyugdíjba, ugyan leszerelik, de valamelyik skandináv síterepen viszi tovább utasait. Az új, hatszemélyes már falni fogja a sorokat, az óránkénti 2800 fős kapacitásával.

Azt még mondjuk el, hogy a Palinkopf D1 lift 12 millió euróba (kb. 3,8 milliárd forint) került. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.