Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ismét havazik az Alpokban, egészen Bécsig jöhet a hó

2014.01.14. Bata Attila

Lassan már a legkisebb és a legtávolabbi havazásokat is meg kell becsülnünk az idén. A mai napon ismét havazik az Alpokban, bár az is igaz, hogy a havazás egyelőre a tőlünk távolabbi síterepeken okoz örömet, de estére ez változhat. Átlagosan 15-25 cm friss hó érkezik, de helyenként elérheti a fél métert is.
Olasz, francia, svájci és dél-, valamint nyugat-ausztriai síterepek profitálhatnak a mostani havazásból. Tegnap késő este óta hull a hó a francia és olasz síterepeken. Az alábbi térképen az látható, hogy átlagosan mennyi havat kapnak ma a francia hegyek. A magasabb részekre lehet egy kicsit többet számolni. Érdekesség, hogy még Korzika felsőbb régióban is havazni fog.

A mai francia "termés" (Kép: lachainemeteo.com)
A mai francia "termés" (Kép: lachainemeteo.com)
Olaszországban már az alacsonyabb régiókban is havazik. Ma délig 15-30 cm friss hó hullott az 1000 méter feletti régiókban. 1700 méter felett már a fél métert is meghaladja a friss hó mennyisége. A hőmérséklet csak fagypont közelében alakul, a lehullott hó sok helyen eléggé vizes.

Alta Badia (ITA) ma délben (Kép: Alta Badia / Facebook)
Alta Badia (ITA) ma délben (Kép: Alta Badia / Facebook)

Livigno (ITA) a mai napon
Svájcban is havazik, körülbelül 20-30 cm havat jósolnak mára. A havazás és a rossz látási viszonyok miatt a híres wengeni lesikló verseny mai edzését törölni kellett.

Wengen, Svájc, elmaradt az edzés (Kép: Ski Racing Magazine / Facebook)
Wengen, Svájc, elmaradt az edzés (Kép: Ski Racing Magazine / Facebook)
Ausztriában is havazik ma. Nassfeldről eddig 30 cm friss havat jelentettek. Ma estére a nyugati határtól egészen a Bécs melletti dombokig havazhat az országban. Szinte az egész országban eshet egy kis hó, kivétel Bécsben, ahol inkább eső várható. Egyedül a Bécstől keletre lévő területeken, Dél-Stájerország és Dél-Burgenland, nem kell havazásra számítani.

Nassfeld (Kép: Visit Nassfeld Pressegger See / Facebook)
Nassfeld (Kép: Visit Nassfeld Pressegger See / Facebook)
KOMMENTEK
szendre | 2014.01.14. 15:05
Megint fél dél-Karintia kimarad a jóból és csak esőt kap. Arnoldsteinben fent hó esik, de lent eső. (680m), így lezárták a nagy pályát , csak a fenti ki pályák használhatók. "remek" :-(
csabeszka | 2014.01.14. 15:31
Amíg óceáni, nyugati az áramlás 1000 méter alatt nem sok jóra lehet számítani, különösen keleten.
Sertz | 2014.01.15. 11:58
Dejó választás volt idén Nassfeldet választani!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.