Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Járvány előttinél is jobb augusztust zárt az osztrák turizmus

2022.09.29. Bata Attila

Az osztrák vendéglátók elégedettek lehetnek az augusztusi adatokkal, és ennek alapján valószínűleg a bevételekkel is. A vendégéjszakák száma meghaladta a járvány előtti utolsó év (2019) adatait. Jelentősen emelkedett a külföldi vendégek száma.
Saalbach Hinterglemm nyáron
Saalbach Hinterglemm nyáron
20,67 millió vendégéjszakát könyvelhettek el az osztrák szálláshelyek idén augusztusban. Ez a szám 2,3%-kal magasabb, mint 2019 augusztusában, a járvány előtti korszakban.

Az emelkedésben a legfontosabb szerepet a külföldi vendégek számának növekedése jelentette. A külföldiek megnövekedett utazási kedve 1993 óta a legmagasabb augusztusi vendégéjszakákat jelentette (15,24 millió). Főleg a németek érkeztek sokan (57,1%), őket a hollandok (11,3%) és az olaszok (4,9%) követték – írja a Statistik Austria.

Érdekesség, hogy éves szinten (januártól augusztusig) az idén kétszer annyian szálltak meg Ausztriában, mint tavaly. Az érdeklődések alapján van esély arra, hogy egy erős téli szezonkezdettel elérhetik a 2019-et éves szintet is. Jelenleg 12,2%-kal marad el a vendégéjszakák száma éves összehasonlításban a járvány előtti utolsó teljes évtől.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Club Hotel am Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, négycsillagos szálloda a kabinos lift alsó állomásától 150 méterre. Szállodai szobákkal, 2-8 fős apartmanokkal, wellness részleggel, fitnesz teremmel várja a vendégeket. Szolgáltatások: játékterem, konferenciaterem, sítároló, WiFi, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.