Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasná: havazás miatt felcserélték a hétvégi programot

2021.03.05. Bata Attila

Hétvégén öt év után ismét világkupa futamokat rendeznek a szlovákiai Alacsony-Tátrában. Ahogy öt éve, az időjárás most is befolyásolja a programot. Szerencsére, most úgy néz ki, hogy a szombati nap programját kell "csak" megcserélni a vasárnapival.
Havazás kezdődött Szlovákia északi részén, amely reggelre mínusz 10-15 fokos hideget hozhat a hegyekben és még további friss havat. A rendezők úgy döntöttek, hogy a pályakarbantartás szempontjából kevesebb munkát igénylő és eredetileg vasárnapra tervezett szlalom versenyt hozzák előre szombatra.

A verseny egyik nagy esélyese, a szlovák Petra Vlhová, aki a környéken nőtt fel, itt kezdett el síelni mivel szülei a síterep Zahradky részén található büfét vezették annak idején, és szinte minden percét itt töltötte. Egy hatalmas bukás sem vette el a kedvét a síeléstől és később itt lett ifjúsági világbajnok.

Számára különösen fontos a két hétvégi verseny. Egyrészt hazai pálya miatt, másrészt az összetett világkupa megnyerése szempontjából illene sok pontot szereznie, hogy versenyben maradjon a svájci Lara Guttal.

A szlalom szombaton 9:30-kor kezdődik, és rögtön Vlhová indul elsőként.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.