Menü ≡
FIRST MINUTE SZÁLLÁSAKCIÓK
Kreischberg
Rosenkranz alpesi apartmanok! Okt. 31 -ig -5% a téli árakból!
Golte
Pályaszállás****
Okt. 30-ig 10%
first minute akció!
Schnalstal
Pályaszállás! Előfoglalási akció okt. 20-ig, 10% akció!
Präbichl
Erzberg Resort
Szept. 30-ig 10% kedvezmény!
Kreischberg
Clubhotel****
10% FM akció egyes téli időszakokra!
További first minute szállásakciók »
SÍTEREPAJÁNLÓ
Hintertux
Besíző hosszú hétvége programokkal 110 €/fő-től!
Mölltal gleccser
Besízés az őszi szünetben 100%-os hóbiztonsággal!
Vrátna
A Fátra legnagyobb síterepe!
Szálláshoz síbérlet 1 €-tól!
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Kalifornia: az idei hatalmas hó kitartott júliusig, sőt!

2017.07.02. | Szerző: Batus
Az idei tél valószínűleg aranybetűkkel kerül be az amerikai Sierra-hegység síterepeinek emlékkönyveibe. Régen látott mennyiségű hó hullott. Hiába az elmúlt hetek forrósága, még a kánikulában is kitart a hó. Squaw Valley és Mammoth Mountain a július 4-i ünnepi hétvégén is nyitva tart, sőt az utóbbi egészen augusztusig!
Az idei szezonban mi is többször beszámoltunk a Kalifornia és Nevada államok határán található Sierra Nevada hegység síterepeit beterítő hatalmas havazásokról. A síterepek közül, a két külön szerencsés hely, Squaw Valley és Mammoth Mountain még mindig a szezonban lehullott hóból gazdálkodik és sikerült a pályáikat nyitva tartani mostanáig, az amerikaiak többnapos ünnepére, a július 4-i hétvégére.

Squaw Valley: hétvégére kiásták a medencét is a hó alól
A hó annak ellenére megmaradt és síelhető, hogy az előző héten szintén rekordokat hozott az időjárás, ezúttal azonban a hőség árasztotta el Kaliforniát. A múlt héten készült fürdőruhában síelős képeken senki sem vacog, nem marketing beállítások miatt készültek, sokan élvezték a meleget a sípályákon. Június közepén a hegyekben a hóvastagság még kétszerese volt a szokásos átlagnak, ez június végére a kánikulában már lecsökkent +33%-ra.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A szezonban a Sierra síterepei közül sok helyen 650-750 inches, vagyis 16,5-19 méter hó hullott szeptembertől áprilisig (fenti táblázat). Számos helyen megdőltek a rekordok. Csak összehasonlításul, ha az Alpokban egy szezonban összesen 8-9 méter hó hullik, akkor már egy nagyon havas szezonról beszélünk, jóval az átlag felett.

Squaw Valley végül is 18,49 méter havat (728 inches) kapott ebben a szezonban. Ennek "köszönhetően" idén negyedszer tudtak kinyitni az amerikaiak nemzeti ünnepén a síterep 68 éves fennállása óta.

A július 4-i nyitás nem ritkaság a másik kaliforniai síterepen, Mammoth Mountain pályáin. Itt annyival jobban állnak, hogy még augusztusban is nyitva lesznek. A síterep rekordját 1995-ben állította be, akkor augusztus 13-án zárták a szezont. Jelenleg a liftek közül még hat üzemel, de ami ennél is fontosabb a hegyről egészen a völgyig lehet még most is síelni (2424 - 3369 méter).

Az előző néhány év aszályos időjárása után az idei télen rengeteg csapadék hullott Kalifornia hegyeiben, amely segített a hiányzó csapadék pótlásában.

Mammoth Mountain: a ratrakos augusztusig dolgozhat
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 109 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...