Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: jön a nagy összeköttetés

2017.10.02. Stánicz Balázs

Ausztria és egyben a Keleti-Alpok legnagyobb liftláncolata jön létre két éven belül Kaprunban, összekötik Maiskogelt a Kitzsteinhorn gleccserrel. A lifttársaság nagy álma valósul meg ezzel.
A nagy összeköttetés - Fotó: lifttársaság
A nagy összeköttetés - Fotó: lifttársaság
Az idei nyáron elsősorban a hóágyúrendszer fejlesztését vitték tovább, új pályaszakaszokat kötöttek be és egyben a hóágyúk számát is növelték. A nyári munkáknál fontos szerepet kaptak a sípályák, azok szélesítése, egyengetése.

Bár ezek az újdonságok kevésbé látványosak, mint egy új lift, mégis fontosak, hiszen így kevesebb hóval is síelhetők a nem gleccseren fekvő sípályák.
A MK tízfős kabinos völgyépületének látványterve - fotó: Lifttársaság
A MK tízfős kabinos völgyépületének látványterve - fotó: Lifttársaság
Az igazán nagy durranás az elkövetkezendő két évben kerül terítékre, méghozzá összekötik Maiskogelt a gleccserrel. A két lifttársaság fúziója nyáron megtörtént, 2018. tavaszától kezdődhetnek az érdemi munkálatok.
A 3K felvonó várható nyomvonala - Fotó: Stánicz Balázs
A 3K felvonó várható nyomvonala - Fotó: Stánicz Balázs
Az első évben tízfős kabinost építenek egyenesen Kaprunból a Maiskogelre. A kabinos a mostani Schaufelberg négyülésest váltja le és középállomását az ülőfelvonó jelenlegi hegyállomáshoz tervezik. A kabinos teteje 1570 méteren, míg középállomása 1137 méteres magasságban kap helyet. A völgytől megtett szintkülönbség 802 méter, amit 12 perc alatt teljesít az MK-ra keresztelt gondola.
Sok szurdokot, völgyet kell áthidalnia az új liftnek - Fotó: Stánicz Balázs
Sok szurdokot, völgyet kell áthidalnia az új liftnek - Fotó: Stánicz Balázs
A felvonó ünnepélyes átadása 2018 decemberében várható. Párhuzamosan elkezdődnek a munkálatok a kabinos tetejétől induló 3K szuperfelvonó nyomvonalán, ami a Maiskogelt és így Kaprunt összeköti a gleccserrel, hegyállomását a Langwiednél alakítják ki, 1970 méteren.
2019-re mindkét felvonó szolgálatba állhat - Fotó: Lifttársaság
2019-re mindkét felvonó szolgálatba állhat - Fotó: Lifttársaság
Ezzel a lifttársaság régi álma valósul meg, létrejön Ausztria és egyben a Keleti-Alpok leghosszabb (12 kilométer) és legnagyobb szintkülönbségű (2261 méter) liftláncolata, ugyanis a völgytől egészen a csúcsig modern kabinosok segítségével juthatunk el. A 3K megnyitására egy évvel később, 2019 decemberében kerül sor.
KOMMENTEK
osvald | 2017.10.02. 07:34
Vajon új pályák is lesznek a 3K alatt?
Stani | 2017.10.02. 11:30
A domborzati viszonyok miatt nem, ha megnézed a negyedik képet, a hegyoldalt több kisebb-nagyobb völgy tagolja. Amikor a gleccserről átcsúszunk a Maiskogelre , akkor az Eder Almig (1400m) lehetséges lecsúszás, utána sítúra a domborzat végett.
osvald | 2017.10.02. 20:07
Köszönöm Stani!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.