Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
LAST MINUTE SZÁLLÁSAKCIÓK
Lachtal
10 % kedvezmény az apartmanok árából januárban, 1 éjtől is!
Schladming
Ultra Last Minute!
2017.01.14 - 01.20.
33 €/fő/éj, reggelivel!
Gerlitzen
3=4 éj Januári akció! 299 €/2 fő/4 éj, félpanzióval
Lachtal
-20 % Januári Last Minute! 2018.01.09 - 01.27. 3 éjtől
Kreischberg
Januári Last Minute időpontok! 38 €-tól / fő / éj, büféreggelivel
További last minute szállásakciók »
SÍTEREPAJÁNLÓ
Rauris
Titkos tipp családok részére!
Új kiskabinos lift és sípálya!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
Donovaly
11 km sípálya & 16 sílift
Budapesttől csak 200 km-re!
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Karácsony előtti helyzetkép a magyar sípályákon

2016.12.23. | Szerző: Batus
Évek óta nem látott választék köszönt azokra a síelőkre, akik karácsony idején az itthoni síterepeken szeretnének csúszni. Az elmúlt hetek hideg időjárásának és a hóágyúzásnak köszönhetően összesen öt hazai síterepen (Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Sátoraljaújhely és Kékestető) várják a síelőket.
Csak az összehasonlítás kedvéért. Tavaly egyetlen hazai síterepen sem lehetett síelni karácsonykor. Ehhez képest az idén elég szép a választék, az összes hóágyúzható síterep üzemel, a többieknek (Bánkút, Dobogókő vagy Szilvásvárad) még várniuk kell az első nagyobb havazásig.

Az időjárás kissé megenyhül karácsony két napjára, azonban december 26. után lassú és mérsékelt lehűlés kezdődik meg újra, amely jelen állapot szerint az év végéig is kitarthat.

Íme, egy összefoglaló az üzemelő síterepekről. Azt már mondani sem kell, hogy tervezésnél vagy indulás előtt mindig az adott síterepről tájékozódjunk a legfrissebb információkért.

Eplény


Az elsőként kinyitott eplényi síterep már 2 kilométernyi síelhető pályát kínál jelenleg. A hosszú A1-es pálya mellett már az A7-es és a Q3-as pálya is üzemel. December 24. kivételével naponta este 9-ig tartanak nyitva. A liftek ezen a héten december 25. kivételével még csak 9:30-tól, de jövő héttől már kilenckor indulnak.

Eplény: hóvastagság mérése

Mátraszentistván


Jelenleg a Sípark felső része (5-ös és 6-os pályák) használhatóak. Az 1 kilométer hosszú 4-es számú pályát már javában hóágyúzzák, ennek a megnyitása a két ünnep között várható. Itt ma 16:30-ig lehet síelni. December 24-én és 25-én zárva tartanak. Hétfőn ismét csak 16:30-ig van síelés, azonban utána december 30-ig 21:00 óráig minden nap.

Mátraszentistván: a szerdai helyzet

Sátoraljaújhely


Itt az 1-es pálya már régóta üzemel, a 2-es hóágyúzásán dolgoznak, már nincs sok hátra. A legkönnyebben megjegyezhető nyitva tartást itt találjuk. December 25-től minden nap 9:00-16:00 óra között lehet itt síelni december 31-ig. December 24-én csak 14:00-ig.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Visegrád


A Budapesthez legközelebbi sípályán szinte minden üzemel. Az 1/A, 2/A, 3/A és bébi pályák, valamint akár 6 db lift is üzembe helyezhető igény esetén. Itt minden reggel sportosan 9-kor lehet kezdeni, egészen este 9-ig vagy 10-ig naptól függően. Karácsony estéjén 16:00-ig tartanak nyitva.

Kékestető


Utoljára kinyitott síterepünkön a déli oldal felső részén lehet síelni, a liftek hosszában. Hivatalosan ma nyitottak, este kilencig lehet csúszni. December 24-én egész nap zárva tartanak. Karácsony két napján 9:00 és 16:30 között üzemelnek.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 420 vendég és 21 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...