Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csodával határos hódeszkás kaland Franciaországban

2009.12.09. Bata Attila

Csodával határos hódeszkás kaland Franciaországban Hétfőn délután látták utoljára a tizennyolc éves katalán fiatalembert a franciaországi Les 2 Alpes síterep felső részén, 3200 méter magasságban. A sűrű ködben eltévedt, 44 órát, két éjszakát, töltött a hegyen, amíg a hegyimentők megtalálták, akik szerint valóságos csoda, hogy életben maradt.
A Barcelonához közeli kisvárosból származó fiatalember barátaival csúszott a francia terepen. Hétfő este, az utolsó csúszás alkalmával eltévedt, délután négy órakor hívta mobilján barátait, akik azonnal értesítették a hegyimentőket. A síterepre hatalmas köd ereszkedett, a hegyimentők szinte semmit sem láttak. Az időjárás kedden sem kedvezett, egésznap nem tudtak a helikopterrel felszállni. Szerencsére szerda reggelre megjavult az időjárás és helikopteres kereséssel, elég meglepő helyen találták meg a fiatalembert.

Utoljára a 3200 méteren található pálya tetejénél látták, a hegyimentők pedig 1275 méteres tengerszint feletti magasságban találtak rá, az alig két nap alatt majdnem 2000 méter szintkülönbséget sikerült megtennie. A hely ahol megtalálták légvonalban már csak 500 méterre volt az országúttól, de a hegyimentők szerint már teljesen kimerült az ereje, és már felkészült a legrosszabbra, teljesen a sorsra bízta az életét. Szerintük az is kész csoda, hogy a katalán túlélte a kalandot, hiszen a megtett útvonalon nagyon komoly esélye volt, hogy bármelyik percben elsodorhatja egy lavina, vagy lezuhanhat valamelyik szikláról.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.