Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák bukósisak törvény: kedvező tapasztalatok

2010.02.22. Bata Attila

Osztrák bukósisak törvény: kedvező tapasztalatok Az idei szezontól a legtöbb osztrák tartományban már kötelező a bukósisak viselete a 15 éven aluliak számára. Karintia és Stájerország döntéshozói egyelőre nagyon elégedettek a rendelet bevezetésével, a gyermekek 100 százaléka bukósisakot hord és csökkent a sérülések száma. Most már a felnőtteken a sor!
Mindkét tartományban hasonló statisztikai adatokról számolnak be a tartományok szakemberei, vagyis a gyermekek 100 százaléka már viseli a sisakot a tartományok síterepein, de a felnőttek körében is megnőtt az arány, a szakemberek szerint a felnőttek körülbelül 70 százaléka védi magát bukósisakkal.

A két tartományban majdnem 14.000 síelő vagy hódeszkás szenvedett valamilyen sérülést az előző szezonban, és a közülük közel 10 százalék fejsérülést. A fej- és koponyasérülések ugyan ritkábbak a végtagsérüléseknél, ám jóval több halálos és súlyos baleset következik be fejsérülések miatt.

Egy Nassfeld melletti klinika szóvivője szerint a rendelet bevezetése óta körülbelül 50 százalékkal kevesebb síelőt kellett kezelniük koponya-, illetve fejsérülésekkel. Más statisztikák is hasonlóan kedvező adatokról számolnak be, de ehhez az is kellett, hogy mindkét tartomány intenzív kampányt folytasson a bukósisak használatának érdekében.

Többen szeretnék, ha a felnőttek jelenlegi 70 százaléka is magasabb lenne, hiszen a szülők minden esetben példát mutatnak gyermekeiknek, ehhez pedig nem ártana, ha nekik is olyan természetes lenne a bukósisak viselése, mint gyermekeiknek.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.