Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékesi Márton jól ment, de hibázott

2013.02.07. Magyar Sí Szövetség

Kékesi Márton jól ment, de hibázott Elvileg a 69. helyen ért célba Kékesi Márton, de kapukihagyás miatt kizárták az alpesi sívilágbajnokság szuperóriás-műlesikló versenyéből. A számot az amerikai Ted Ligety nyerte. Miklós Edit az első lesiklóedzésen remekelt, a 15. lett.
A 82 fős mezőnynek a második legfiatalabb sízője Kékesi volt, aki 2012-ben az ifjúsági világbajnokság 17 éven aluliak kategóriájában győzött.

A szuper-G verseny utolsó indulójaként a pálya közepéig remekül síelt, majd rontott, és húsz másodperces hátránnyal 69-ként ért célba. Azonban a hiba miatt végül kizárták. Kovács Barna szövetségi kapitány a verseny után elmondta, Marcit azért zárták ki, mert miután az oldalára esett, majd sikeresen felállt, annyira alácsúszott az egyik kapunak, hogy nem tudott visszamenni és megkerülni azt. Így kapukihagyás miatt diszkvalifikálták.

Kékesi Márton futama, hang nélkül
Szintén szerdán Miklós Edit a nők lesiklóedzésén a 63 indulóból a 15. helyen ért célba, megelőzve többek között a németek olimpiai és világbajnokát, Maria Hoefl-Riesch-t. Edit és a másik magyar síző, Berecz Anna kedden nem indulhatott el első versenyszámukban, a szuperóriás-műlesiklásban, ugyanis a sűrű köd miatt félbeszakították a futamot, és az addigi eredmények alapján hivatalos végeredményt hirdettek.

“Mérgelődtem, hogy nem versenyezhettem szuper-G-ben, de utána próbáltam megnyugtatni magam, hogy ennek talán így kellett lennie. Most már a következő versenyszámomra koncentrálok. Az edzésen elért 15. legjobb időeredménynek nagyon örültem, de élesben kell majd jól teljesítenem. Szerencsére ez a pálya nagyon jól fekszik nekem” - nyilatkozta Miklós Edit a sikeres lesiklóedzés után.

A világkupa-pontszerző sízőre csütörtökön még egy edzés vár. Pénteken pedig rajthoz áll a szuper-kombinációs versenyen, ahol először lesiklásban, majd szlalomban bizonyíthat.

KOMMENTEK
szkítatom | 2013.02.07. 12:18
Ez az Marci, így mulat egy magyar úr..:)
Hajrá!
bazsa (snwbrd, frrde, bckcntry) | 2013.02.07. 13:06
huhh, nincs gyengé(d)re állítva a kötése az biztos! riszpekt!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.