Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kelet-Kanada: 120 cm hó hullott egy nap alatt

2017.02.20. Bata Attila

A Gaspésie-félsziget (angolul Gaspé) Kanada egyik legkeletibb vidéke. A múlt héten kivételes esemény történt a Quebec tartományban található régióban. 24 óra leforgása alatt 100-120 cm hó hullott a tengerszint feletti 535 méteres magasságban fekvő település környékén.
Hatalmas hóvihar tombolt múlt héten a kanadai Murdochville településen. Szerdától csütörtökig 100 cm hó hullott, a helyieknek hófalakon keresztül kellett átküzdeni magukat, ha az utcára akartak menni. A közeli nemzeti parkban és a Chic-Choc hegységben (1268 m) 120 cm friss hó hullott.

A régióban szezononként átlagban összesen 370 cm havat mérnek a meteorológusok, amely azt mutatja, hogy gyakori vendég errefelé a havazás, de ilyen hatalmas mennyiségre, ilyen rövid idő alatt régen nem volt példa. Az eddigi leghavasabb szezonban, 1994/95-ben 590 cm havat mértek összesen, az idén eddig 340-nél tartanak.

A keleti oldal nagy havazásából az Egyesült Államokba is jutott. Sok síterep kiemelte, hogy ez volt eddig az idei szezon legnagyobb havazása. Az USA keleti részén tavaly nagyon rossz szezont zártak a síterepek, az enyhe idő és a hóhiány miatt. Az idei szezonban nyoma sincs a tavalyi negatív hangulatnak a síterepek üzemeltetői között. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.