Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly: jóval kevesebb idén a magyar vendég

2009.01.18. Bata Attila

Donovaly: jóval kevesebb idén a magyar vendég Bekövetkezett, ami várható volt. A két ország közötti feszült viszony és a gazdasági nehézségek együttes hatásának köszönhetően jelentősen csökkent az idei szezonban a Donovaly-ba látogató magyar síelők és hódeszkások száma.
Korábban a magyarok által rendkívül kedvelt, Budapesttől autóval körülbelül három órára található síterepen az idén jóval kevesebb magyar szót hallani. A korábbi években az idelátogató vendégek közel 50 százaléka Magyarországról érkezett, addig az idén ez jelentősen lecsökkent, az üzemeltetők szerint a vendégek körülbelül 10 százaléka érkezik hazánkból. A vendégek 40 százaléka szlovák, 30 százaléka Lengyelországból, 20 százaléka pedig Csehországból érkezik.

Nem tett jót a Szlovákiába irányuló turizmus forgalmának a korona erős árfolyama, valamint az euró bevezetése. A koronához képest folyamatosan gyengülő forint miatt évről-évre drágultak a síterepek a magyar síelők részére. Közben a szlovák síterepek is emelték áraikat, a korábbi lemaradást megpróbálták behozni, rengeteg pénzt költöttek modernizálásra, amely az emelkedő jegyárakban is visszaköszönt. Az euró bevezetésével pedig az árakat természetesen itt sem lefelé kerekítették, ha éppen dönteni kellett.

A Park Snow Donovaly síterep igazgatója szerint a magyar vendégek számának visszaesésének az egyik legfontosabb oka a két ország közötti politikai helyzet. Hasonló visszaesés volt tapasztalható annak idején, amikor a Bős-Nagymaros vízlépcső miatt mérgesedett el a két ország viszonya. Az igazgató szerint szerencsére az idén több szlovák és lengyel érkezett, akik pótolhatják a magyarokat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.