Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel és Reiteralm: pénteken nyitás

2023.11.07. Stánicz Balázs

Ez gyorsan ment, két salzburgi síterep is bejelentette a pénteki nyitást. A szezonkezdés egyrészt a hirtelen jött novemberi télnek köszönhető, másrészt a hóágyúzásnak és a tavalyról elrakott hónak. Mindkét síterep 1-1 pályával nyit.
Reiteralm a múlt hétvégén - Fotó: Reiteralm Bergbahnen
Reiteralm a múlt hétvégén - Fotó: Reiteralm Bergbahnen
A Kitzbühelhez tartozó Resterhöhe (a síterep ezen része Salzburg tartományban fekszik) eddig is híres volt a korai szezonstartjáról, amit időjárástól függetlenül elindítottak, ugyanis a fenti négyüléses melletti piros pályán rendszerint elteszik tavasszal a havat, amit gondosan letakarnak, majd októberben a sípályán szétterítik. Az elmúlt években néhányszor előfordult, hogy az időjárás kevésbé alkalmazkodott a kitzbüheliek szezonkezdéséhez és már-már szürrealisztikus képet festett a fehér csík az őszi tájban.
Kitzbühel a hétvégi havazások után - Fotó: KitzSki
Kitzbühel a hétvégi havazások után - Fotó: KitzSki
A kontrasztot a média is felkapta és különféle környezetvédő szervezetek is tiltakoztak ellene. Természetesen azokon az éveken, amikor kellően télies volt a táj a bécsi újságírók és a környezetvédő szervezetek is hallgattak. Ellenben egy-egy enyhe ősz alkalmával elővették a megszokott „klíma kártyát”. A lifttársaság időközben beadta a derekát a nyomásnak és igyekszik télies körülményekhez igazítani a startot.
Resterhöhe (Kitzbühel) 2021. november elején. A képen látható négyüléses és a mellette lévő sípálya startol - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Resterhöhe (Kitzbühel) 2021. november elején. A képen látható négyüléses és a mellette lévő sípálya startol - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
A hétvégén 30-40 cm friss hó esett a környéken, a hóágyúk is üzemeltek. Bár időközben kissé megenyhült az időjárás, ma érkezik a következő hóesés és várhatóan a hétvége is télies időjárással kecsegtet ebben a magasságban is.

Ahogy megszokhattuk a pályához a kabinossal juthatunk fel. Egyelőre a fenti négyüléses üzemel és a hozzá tartozó 1-2 sípálya.
Hétvégi hóágyúzás Reiteralmon - Fotó: Bergbahnen Reiteralm
Hétvégi hóágyúzás Reiteralmon - Fotó: Bergbahnen Reiteralm
A schladmingi síhegyekhez tartozó Reiteralmon is kezdetét veszi pénteken, azaz november 10-én a téli szezon. A sípályához a Preuneggjet kabinossal juthatunk fel. Innen egy rövid összekötő pálya és már a 6-os kéken is vagyunk, amit a Schoberbahn hatüléses szolgál ki. Ezt a felvonót néhány éve építette a reiteralmi lifttársaság, kényelmes ülések és lehajtható buborék jellemzi. Utóbbira minden bizonnyal szükséges lesz a hétvégén, mivel télies időt jósolnak havazással.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.