Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kokava: karácsony előtt nyitnak tavalyi bérletárakkal

2023.12.10. Bata Attila

Nehéz megmondani, hogy melyik szlovák síterepet látogatják legnagyobb számban vagy arányban a magyar síelők. Utóbbi kategóriában a határhoz közeli Kokava-Línia minden bizonnyal az elsők között van, hiszen a helyiek becslése szerint a vendégek kb. 30%-a Magyarországról érkezik.
Hóhelyzet néhány nappal ezelőtt
Hóhelyzet néhány nappal ezelőtt
A kezdők és a családok igazi birodalmának számít Kokava, ahol kb. 2 kilométernyi széles pályákon lehet síelni, kevésbé meredek (180 méter szintkülönbségű) pályákon. Szóval, az elmúlt évtizedekben pontosan kialakult az a célközönség, amelynek igazán bejönnek a helyi lejtők és hangulat.

A helyiekkel régen a szerkesztőségünk is szoros kapcsolatban állt, és tényleg elmondhatjuk, hogy szívügyük az itteni síelés feltételeinek megteremtése.
Madártávlatból
A síterep 11 darab hóágyúval rendelkezik, és a hóágyúzást óvatosan már november végén megkezdték. Azóta ott is besegített a természet és jelenleg kb. 25 centiméter vastag a hó a pályákon, ahogy az üzemeltetők mondják a legideálisabb hóból, a természetes és mesterséges hó keverékéből.

Az idei szezonkezdetet továbbra is december 23-ra tervezik és fontos információ, hogy a bérletek árát nem emelték tavalyhoz képest. A napijegy tavaly a két ünnep között 18 euróba került, + 2 euró kaucióval. A síterepen hat felvonó üzemel, ebből egy rövidebbet ingyen lehet használni.

A síterepet valamikor a nyolcvanas években alapították és hagyományosan a magyarok egyik kedvenc helyének számít akár egynapos síelésre az északi országrészből, akár többnapos síelésekre a helyi panziókban megszállva.

Néha a népszerűsége is a hátránya, az említett liftek kapacitása néha szűkös, óránként 1200 síelőt tudnak szállítani. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.