Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina: az idei első halálos baleset Svájcban

2017.11.15. Bata Attila

Szombat óta komolyabb mennyiségű hó hullott le Svájc hegyeiben. Hármas fokozatú lavinabeszélynél hárman csúsztak Engelberg-Titlis pályán kívüli részén. Mindhármukat elsodorta egy lavina, az egyik snowboardos nem élte túl a hóomlást.
Pillanatkép a lenti videóból
Pillanatkép a lenti videóból
A 32 éves snowboardost körülbelül egy méter vastag hótakaró alól kellett kiszabadítani. A snowboardost megtalálták, de már nem tudták újraéleszteni. A csapat másik két tagja megúszta a lavinát. A hegyimentők kutyákkal átvizsgálták a terepet, de további áldozatot nem találtak.

Amatőr felvétel a bevetésre induló mentőhelikopterről és a hegyről
A baleset a Laub nevű részen történt, amely egész szezonban a pályán kívüli síelők kedvelt területe. A 2450 méter felett kezdődő rész a lavinákról is ismert. Az impozáns letörés körülbelül 1100 méter szintkülönbségű, 30-40 fokos meredek hegyoldallal. Azért is csábító, mert a síterepről könnyen elérhető. Talán az sem véletlen, hogy a Laub egy régebben használt szó a lavinára.

Valószínűleg ez volt a szezon első halálos lavina balesete, amely pályán kívüli snowboardost vagy síelőt érintett. Az idén már történt halálos lavina baleset, akkor az őszi havazások egy túrázó életét követelték az Alpokban.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.