Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina: három napja nem találják a snowboardost

2017.03.11. Bata Attila

Még kedden történt halálos kimenetelű lavina baleset a francia Alpokban. Egy holland egyetem diákjai vettek részt csoportos síelésen Valfréjus síterepén, akik közül három, 21 és 26 év közötti egyetemistát sodort el a lavina. Két áldozat holttestét már megtalálták, a harmadikat még nem.
Korábban már beszámoltunk az előzményekről, érdemes elolvasni és levonni a tanulságokat.

A három áldozat közül az elsőt kedd este, a másodikat szerda délután találták meg.

A helyi rendőrség beazonosította a terepet, ahol a harmadik snowboardos holttestét feltételezik, de eddig csak a sisakját találták meg. Elviekben egy 500 méter széles és 800 méter széles hegyoldalról van szó, de gyakorlatban sok minden nehezíti a keresést, leginkább a hóréteg vastagsága.

Holland tudósítás a balesetről
A hóomlás helyén gyakran 6 méter mély a hó, így a 2,4-2,8 méter hosszú lavinaszondákkal nem tudnak mindent alaposan átkutatni. A kutatást nehezíti, hogy a hegyoldalban újabb lavinaveszély miatt többször is meg kellett szakítani a keresését. Komoly erőkkel, ötvenfős csapattal, öt kutyával és helikopterekkel keresték az áldozatokat. A kutyákat ilyenkor 3-4 óránként váltani kell, ennyi ideig képesek a kutatásra koncentrálni.

A késő esti megbeszélésen a mentőcsapat úgy döntött, hogy ilyen nagy erőkkel már nem folytatják a kutatást. Kisebb csapatokban és helikopterrel igen. Azt is megemlítették, hogy nem lehet kizárni, hogy a harmadik holttest csak egy jelentősebb olvadás után kerülhet elő.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.