Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Les 2 Alpes 410 hektár pályával számol az idén

2013.11.17. Bata Attila

A francia síterep gleccsere vasárnap zárta a szokásos, rövid őszi nyitva tartását, és legközelebb már csak november végén nyitnak ki. A túlzott sípálya hosszakkal kapcsolatos vádakra is megszületett a síterep válasza, a régió turisztikai hivatala most már nem kilométerben, hanem hektárban számol.
A német térképész mérései után kialakult hangulatot követve a liftüzemeltetők nemzetközi szervezete, a FIANET (International Federation of Lift Operators) is megfogalmazta ajánlásait a sípályák mérésével kapcsolatban. Azt majd még meglátjuk, mi lesz ennek a következménye.
Valami változik az biztos. A L'Oisans turisztikai régió már az „amerikai rendszerben” számol, vagyis pályakilométerek helyett a síelhető terület nagyságát adják meg. Les 2 Alpes síterepe is ehhez a régióhoz tartozik, akik a legújabb anyagaikban a korábban közzétett 225 kilométer helyett már 410 hektárral számolnak. A síterep weboldala még továbbra is a régi kilométer adatot tünteti fel.
Azon persze lehet vitatkozni, hogy kinek melyik módszer a szimpatikusabb, ki mennyire tudja egy hektárban megadott adatból a síterep nagyságát megbecsülni. Az igazság valahol a kettő közös használata lehet, vagyis az a legjobb, ha mindkét adat szerepel, lehetőleg pontosan, túlzások nélkül.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.