Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Livigno: büntetés off-piste szabályok megsértésért

2010.02.20. Bata Attila

Livigno: büntetés off-piste szabályok megsértésért Az olasz szenátus a múlt héten leszavazta azt a javaslatot, amely akár börtönnel is sújthatta volna a pályán kívül lavinát okozó síelőket vagy sítúrázókat. Ezek után Livigno polgármestere kénytelen volt saját hatáskörében intézkedni, akár 500 eurós büntetést is kaphatnak a felelőtlen síelők Livigno környékén.
Ebben a szezonban már kilencen vesztették életüket lavinabalesetekben Olaszországban, a legnagyobb visszhangot a tavalyi eset váltotta ki, amikor a lavinaveszély ellenére elinduló, és eltévedő túrázó házaspárt kellett megkeresni és megmenteni. A segítségükre indult négy hegyimentőt lavina sodorta el, majd később a házaspár holttestét is megtalálták. A múlt héten a közhangulatot meglovagolva, javaslatot nyújtottak be a szenátusnak, hogy a lavinákat okozó síelőket vagy túrázókat akár 3000 eurós büntetéssel is sújthassák, súlyosabb esetben akár a börtönbüntetés is szóba jöhetett volna. A tervezet nem aratott nagy sikert, a szenátus mindkét pártja elutasította a javaslatot.

A javaslatot benyújtó képviselő szerint a szenátus a gazdasági és üzleti érdekeket fontosabbnak tartotta az emberi életnél. A szenátus döntését ugyan kénytelen volt elfogadni, de annak örült, hogy a téma nyilvánosságot kapott az olasz közéletben. Talán ennek hatására is dönthetett úgy Livigno polgármestere, hogy ezentúl 500 euróval is büntethető lesz, aki nem tartja be a pályán kívüli síelés és túrázás szabályait. Tehát, aki magas fokozatú lavinaveszélynél pályán kívül lavinát okoz, komoly büntetésre számíthat már a mostani hétvégétől.

Akár 500 euróba is kerülhet egy ilyen figyelmeztető jelzés átlépése ...
Akár 500 euróba is kerülhet egy ilyen figyelmeztető jelzés átlépése ...
A mostani hétvége is veszélyesnek ígérkezik az olasz hegyekben, péntek délután óta körülbelül 35-50 cm friss hó esett a magasabb részeken. A nagy havazás miatt több fontos közlekedési utat és hágót le kellett zárni a hegyekben. A meteorológusok további havazást jeleznek szombatra és vasárnapra, a lavinaveszélyt az ötfokozatú skálán már 4-es fokozatra emelték. Ez már magas fokozat, aki most balesetet okoz Livigno környékén, az joggal számíthat büntetésre.
KOMMENTEK

Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.