Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magas-Tátra: már Tátralomnicon is lehet síelni

2016.12.11. Bata Attila

Szlovákiában ezen a hétvégén, a vegyes időjárási viszonyok ellenére is, számos síterep kezdte meg az idei szezont. Köztük a Magas-Tátrában található Tátralomnic is beindított a lifteket. A következő héten sarkvidéki hideg érkezik északi szomszédunkhoz (is), ezért további hóágyúzásokkal javulhatnak majd a hóviszonyok.
Tátralomnic
Tátralomnic
A Magas-Tátrában, és egész Szlovákiát tekintve is Csorba-tó (Štrbské Pleso) kezdte meg a szezont először, még novemberben. Csorba-tónál eddig három pálya volt nyitva, de szombattól már az Esíčko pályát is beindították. Az üzemeltetők szerint 50 cm vastag a hó a pályán, hétközben szinte alig vannak a pályákon, ennek megfelelően nincs gond a parkolással sem. Hétvégén már nagyobb a forgalom az egyelőre 3,9 kilométernyi megnyitott pályákon.

Szombat óta Tátralomnicon (Tatranská Lomnica) is lehet síelni. Egyelőre a lenti pályákat (Štart Západ, Štart Východ, Čučoriedky Západ és Čučoriedky Východ) lehet használni, amely összesen 4,7 kilométernyi pályát jelent. Az üzemeltetők szerint a Lomnici-nyeregben már 60 cm vastag a hó, így az utóbbi időben ritkának mondott esemény is előfordulhat, hogy már karácsonyra meg tudják nyitni az ikonikus fekete pályát, amely a nyeregből indul. Itt található kedvenc statisztikánk mutatja, hogy melyik télen mikor gyűlt össze annyi hó a nyeregben, hogy már lehetett síelni.

Chopokon is egyre több pálya nyílt. A hivatalos, december 3-i nyitáson még csak 9 kilométernyi síelhető pálya fogadta a vendégeket. Ez a mennyiség a mostani hétvégére már 19 kilométerre emelkedett.

Chopok pénteken, a Turistická (5-ös) pálya
A hévégén számos, kisebb szlovák síterep indította be a szezont. Pénteken nyitottak: Bachledová dolina, Roháče , Vrátna - Paseky, Krahule, Salamandra resort (Selmecbánya), Ski Makov és Ski Krušetnica . Szombaton nyitottak: Ski Telgart, Jasenska dolina, Čičmany, Ski resort Hotel Royal Latky, Ski centrum Drozdovo, Bezovec, Sportcentrum Oscadnica, Ski Park Kubinska hola és Drienica. Vasárnap nyitott a Skicentrum Ziar Dolinky.

Jövő héten, pénteken nyit Opalisko Zavazna Poruba. Jövő hét szombattól lehet síelni Skicentrum Strednica Ždiar, Winter Park Martinky és Snow Sun Vadicov síterepeken.

A hétvégén még kettősség jellemezte a szlovák időjárást, közel 10 fokos különbségek is kialakultak az országrészek között. Holnaptól ez eltűnik, jön a sarkvidéki eredetű hideg, amely helyenként mínusz 15 fokos hideget is hozhat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Bystrina csillagcsillagcsillag
Erdőszéli wellnesshotel a Deménvölgyben, Chopok-Jasná síterepétől 6,5 km-re. Két-, háromágyas és családi szobák reggelivel, egyéb ellátás a szomszédos étteremben rendelhető. Szolgáltatások: szaunák, pezsgőfürdő, fitneszterem, játszószoba, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.