Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar síelő zuhant le Hochkar közelében

2024.01.09. Bata Attila

Halálos balesetet szenvedett pályán kívül egy magyar síelő hétfő este az alsó-ausztriai Hochkar környékén. A 68 éves magyar állampolgár vélhetően egy kb. 20 méter magas szikláról zuhant le, és a helyszínen életét vesztette.
Kép: Bergrettung Göstling
Kép: Bergrettung Göstling
Az ORF beszámolója szerint a magyar síelő Hochkartól Lassing irányába tartott az un. Königsgraben részen. Jelentések szerint lecsatolta a léceit, hogy egy erdős részen lejusson, ekkor történt a tragédia. Egy kb. 20 méter magas szikláról lezuhant. A baleset hétfő délután kb. 16 órakor következett be, a hegyi mentők két órával később indultak a keresésére. Megtalálták a nyomait a hóban és a holttestét a szikla alatt.
KOMMENTEK
Ike | 2024.01.10. 17:35
Nem ismerte valaki a sielők.hu közösségéből? Amióta olvastam a tragikus hírt, azon morfondírozom, hogy miért lehetett egyedül, pályán kívül, a közelgő sötétedés idején? Sítúrázó volt? Eltévedt? Miért nem kért telefonon segítséget? Életkorából ítélve, tapasztalt sízőnek kellett lennie...
bouquetk | 2024.01.11. 10:20
Tanulságos lenne megismerni a részleteket. Ezek nélkül csak az ötletelés megy minden fele (este volt, öreg volt, minek volt egyedül stb.), aminek semmi értelme.
admin2 | 2024.01.13. 21:52
Ő volt az áldozat:
https://www.tajfutas.hu/hirek/hirke...reso/12-altalanos/2459-me...
Őszinte részvétünk a családjának.

Facebookon ezt az információt kaptuk:
A szerencsétlenül járt sporttársunk, óriási tapasztalattal rendelkezett a természetben, erdőkben, sziklás hegyoldalakban! Kondíciója, versenysúlya olyan volt, amivel sok 30 éves cserélne. Az eltévedés is nagyjából kizárható, számolatlan mennyiségű országos bajnoki címet nyert tájékozódási futásban, legutóbb ősszel a szeniorok között. Talán egy váratlan és szimpla kicsúszás történt, egy jégfolton, ami az alatta lévő mélység miatt végzetes lett. 😢
bouquetk | 2024.01.16. 10:41
Köszönöm, közben olvastam ott is. Szomorú történet ez.

Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.