Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megérkezett az évtized havazása Dél-Amerikába!

2023.08.26. Bata Attila

Dél-Amerikában lassan véget érnek a téli szezon hónapjai. Augusztus végére megérkezett egy kiadós havazás, így sok helyen szeptember végéig biztosan kitartanak.
Eddig nem volt ideális a hóhelyzet a legtöbb dél-amerikai síterepen. Az európai sícsapatok aggódva figyelték a nyár második felében a helyi hójelentéseket, páran le is mondták az ilyenkor szokásos dél-amerikai edzőtábort. A helyzet nem mindenhol volt teljesen reménytelen. Argentína déli része, Patagónia hóbiztosan hozta a nyarat, a technikai versenyzők nem csalódtak a megszokott Ushuaia környéki gyakorláson. Az aggodalmat a chilei pályák jelentették, ahová gyorsasági versenyzők készültek, innen ritkán érkeztek hírek nagy havazásról, de csak mostanáig.
Cerro Bayo
Cerro Bayo
Portillo, az egyik ismertebb síterep ma jelentette be, hogy öt nap alatt kb. 250 cm hó hullott, megérkezett hozzájuk az évtized havazása. A francia csapat már Nevados de Chillan terepén tartózkodik. Először napokon át eső esett, aztán három nap alatt 150 cm hó hullott. Egy ideig gyakorolni sem tudtak a pályákon, ma küldték az első képeket az előkészített pályákról.
Las Lenas
Las Lenas
Termas de Chillán síterepén az egyik sílift közvetlen közelébe lavina zúdult. A hírek szerint a mentőegységek nem találtak áldozatokat.
Lavina után
Az argentin-chilei határon található Libertadores-hágót (3200 m) napok óta le kellett zárni, mert a chilei részen 3,5, az argentin részen pedig 6 méter magas hófalakat fújt össze a hóvihar. Erre utoljára hét éve volt példa a chilei oldalon, az argentin részen pedig 20 évig kell visszamenni hasonló esetért. 
Hóhelyzet: Patagónia
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.