Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik osztrák síterepen legdrágábbak az ingatlanok?

2016.02.05. Bata Attila

Valószínűleg vannak honfitársaink, akik valamelyik osztrák síterepen vettek ingatlant, de olyanok biztosan még többen, akik legalább két csúszás között ezen valaha is elgondolkoztak. A helyi ingatlaniroda, az ImmobilienScout24, összeállítást készített a síterepek ingatlanárairól, nagyobb meglepetések nélkül.
Lech - Zürs
Lech - Zürs
Az összehasonlításba 18 ausztriai síterepen található ingatlanok árai kerültek. A nyugatról keletre csökkenő árak tendenciája könnyen kimutatható.

A felmérés szerint legdrágábban a tiroli és vorarlbergi síterepeken lehet lakáshoz vagy házhoz jutni. A legdrágább Ischgl és Lech, míg a legolcsóbban a keleti végeken, Hinterstroder vagy Semmeringen van esély ingatlanhoz jutni.

Ischgl a legdrágább
Ischgl a legdrágább
A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy Ischgl környékén akár 7000 eurós átlagárat (kb. 2,2 millió forint) is elkérnek négyzetméterenként. Nem sokkal kevesebbet (6800 euró/m2) kellene fizetni átlagban Lech, Zürs vagy Oberlech pályái mellett, de St. Anton, St. Christoph vagy Stuben sem olcsó a 6200 euró/négyzetméteres átlagaival.

A tiroli 5-6 ezer eurós átlagár közötti kategória felső részébe tartozik Kitzbühel (5900), az alsó részébe a Wilder Kaiser, Brixen im Thale, Ellmau, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau vagy Going.

Ennyi pénzért már a közelebbi ismert síterepeken is labdába lehet rúgni. 5400-5500 eurós áraival versenyez Katschberg és társai (Schruns, Silbertal, Gaschurn vagy St. Margarethen im Lungau).

A 4200 és 3600 közötti középkategóriát Schladming (4200) vezeti, majd Kaprun (4100) következik. Hermagorban (Nassfeld) 3600 euró egy négyzetméternyi lakás átlagos ára. Szintén a 3600-3800-as kategóriai az ingatlaniroda szerint Sölden, Flachau vagy Obertauern.

A legkedvezőbb árakon a magyar határhoz közelebb keresgélhetünk. Hinterstroder környékén 2950, Semmering környékén már 2800 euró/m2 (kb. 900 ezer forint) áron is lehet lakást venni.

A számok az idei januári árakat mutatják. 
KOMMENTEK
Sörapu. | 2016.02.05. 21:51
Ezeket a számokat közvetlen pályaszállás esetén tudom esetleg elképzelni.
Egy ismerősöm Saalfeldenben vásárolt 3 éve egy 55 m2-es lakást 145.000 ezerért. A lakás első emeleti, jó helyen és tökéletes állapotban volt. Alig kellett költeni rá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.