Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mikaela Shiffrin 50 nappal sérülése után ismét síel

2016.02.01. Bata Attila

Az amerikai női válogatott legnagyobb ígérete, a 20 éves korára szinte minden címet begyűjtő Mikaela Shiffrin a hétvégén újra sílécre állt. Ez annak tükrében elég nagy hír, hogy körülbelül 50 nappal előtte egy edzésen elszakította térdszalagját és csontsérülést is szenvedett. A február végi versenyeken már rajthoz állna.
A szlalom királynője december 12-én, a svédországi verseny előtt szenvedett térdszalag-szakadást, de mellette a térdcsontja is megsérült. Az előzetes tervek 6-8 hetes kihagyásról szóltak. Ezt sikerült is betartaniuk az amerikai orvosoknak, hiszen körülbelül 7 héttel a sérülése után Shiffrin szombaton már ismét síelhetett.

Újra havon
Édesanyja szerint az a cél, hogy február végére 100 %-os, vagy közel 100 %-os állapotba kerüljön, és akkor már elindulna a világkupa versenyeken Andorrában, ahol pont nem az ő kedvenc versenyszámait (szuper-g és kombináció) rendezik meg. A mama tisztában van azzal, hogy számos versenyzőnél rosszul sült el, hogy túl korán tértek vissza a korábbi sérüléseikből.

Shiffrrin a hétvégén már a havon is edzhetett, de előtte hetekig a tornateremben edzett olyan keményen, hogy az alábbi videót nézve az ember térde is beleremeg.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.