Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit: a célom az olimpiai aranyérem

2016.11.08. MTI

Az olimpiai aranyéremért utazik a 2018-as pjongcsangi téli ötkarikás játékokra Miklós Edit alpesi síző. A jövő évi világbajnokság kiemelt jelentőségű. Ott lesiklásban az éremszerzés a cél, szuper-óriásműlesiklásban pedig az első tíz közé jutás.
Kép: Miklós Edit / Facebook
Kép: Miklós Edit / Facebook
"A célom az olimpiai aranyérem, azért utazom ki az ötkarikás játékokra, hogy megnyerjem" - nyilatkozta a lesiklásban olimpiai hetedik magyar versenyző az M1 aktuális csatornának kedden. Hozzátette, a nyári edzőváltásnál is szempont volt, hogy két évig együtt tudjanak dolgozni.

"Ő egy profibb edző, jobban látja a dolgokat, és megvan mindennek az oka, hogy mit miért csinálunk. Egy jobb szakember" - dicsérte a 28 éves csíkszeredai születésű versenyző a svájci Stefan Abplanalpot, aki az előző szezonban a svájci női csapatnál dolgozott, korábban pedig többek között az olimpiai és világbajnok amerikai Lindsey Vonn, valamint Julia Mancuso felkészülését is irányította.

Miklós Edit hangsúlyozta, június óta tréningeznek közösen, és úgy érzi, a csapat összeállt a svájci Alpokban: "Meg tudjuk beszélni a hibáimat, hogy min kell javítani, változtatni, jó az összhang köztünk."

Kifejtette, a felszerelésén is változtattak, van egy új bakancsa, amely úgy tűnik, bevált, mert gyorsabb vele, mint a korábbival volt.

"Mindig nehéz váltani még márkán belül is, akár bakancsról, akár lécről van szó. Sokáig kell tesztelni, ezért kezdtük már júniusban, de bevált" - mondta a versenyző.

Kitért rá, a világkupa-sorozatban az a célja, hogy lesiklásban minél több versenyen álljon dobogóra, és szuper-óriásműlesiklásban is fejlődni szeretne.

"A jövő évi világbajnokság kiemelt jelentőségű számunkra. Ott lesiklásban az éremszerzés a cél, szuper-óriásműlesiklásban pedig az első tíz közé jutás" - fejtette ki Miklós Edit. Hozzátette, többek között a szerencse és az időjárás is befolyásolni fogják a teljesítményét, de mindent meg fog tenni, hogy a legjobb formáját hozza, és minél jobb eredményt érjen el a St. Moritz-i vb-n.

"Remélem, olimpiai bajnoknak születtem, és akkor két év múlva arról beszélgethetünk, igen, sikerült" - tért vissza a 2018-as pjongcsangi játékokra. - "De most csak erre az idényre koncentrálok."

Miklós Edit számára kéthetes felkészülés következik az Egyesült Államokban, majd Kanadába megy, ahol december első hétvégéjén három futam - két lesiklás és egy szuper-óriásműlesiklás - vár rá.
KOMMENTEK
sika71 | 2016.11.09. 13:05
Olimpia az csak egy gagyi verseny koreába ,világkupa sorozatot kell nyerni!!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.