Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mölltal: a síterep fejlesztési terveit várja a hatóság

2019.09.30. Bata Attila

Idén jelentős változás történt a síterep életében: szlovák tulajdonosok kezébe került. Az új tulajdonosok fejlesztési terveire már sokan kíváncsiak.
Mölltal és vele együtt Mallnitz (Ankogel) az idei szezontól már a szlovák TMR tulajdona, akik nagy tervekkel vágnak bele a síterep üzemeltetésébe és fejlesztésébe. Az utóbbiról már korábban is lehetett híreket hallani: új liftek, új szállások és új pálya a völgybe.

A síterep korábbi tulajdonosa a Schultz Group már hat évvel ezelőtt benyújtotta a terveit egy szálloda, egy üdülőfalu és a völgybe vezető pálya megépítésére. Akkor a terveket nem engedélyezte a környezetvédelmi hatóság, főleg az új pálya kavart nagy vitákat, hiszen természetvédelmi területen keresztül vezetett volna.

A hatóságok már várják a szlovákok terveit a fejlesztéseket illetően. Az nem is kérdés, hogy a síterep lehetőségei jelentősen javulnának egy völgybe vezető sípályával. A szlovákok sajtóból ismert elképzelései szerint a pálya nyomvonala elkerülné a szigorú védettség alatt álló területeket, így nagyobb esélyük van a tervek elfogadására.
A tervezett pálya nyomvonala (fehérrel), a középső liftállomás és a völgyállomás között. Szaggatott feketével a jelenlegi hegyi út.
A tervezett pálya nyomvonala (fehérrel), a középső liftállomás és a völgyállomás között. Szaggatott feketével a jelenlegi hegyi út.
Az eddig megismert elképzelések szerint, középtávon a szlovákok körülbelül 50 millió eurót költenének fejlesztésekre. Ebbe beletartozik az új pálya, új szállás, de mindenekelőtt az idejétmúlt síliftek cseréje modernebbekre, amelyek zordabb időjárási körülmények között is tudnak közlekedni.

A helyiek is nagyon szeretnék megismerni a tulajdonosok konkrét terveit, ahogy mondták: "várják a jelentkezésüket, hogy végre le tudjanak ülni tárgyalni."
KOMMENTEK
bouquetk | 2019.09.30. 11:31
Völgybe vezető pálya? Először talán fenn kéne fejleszteni. Van két csotrogány nyitott székes. Mi többnyire tavasszal meg ősszel járunk ide, olyankor még sokszor még a fenti 9-es pálya is necces, nemhogy lejjebb.
RM | 2019.09.30. 21:26
Ha Chopokhoz, Lomnichoz hasonlóan fejlesztik a liftparkot, akkor azzal nem lesz gond ...
Stani | 2019.10.02. 20:32
.. ráadásul az nem egy pálya, hanem egy síút lenne.
bouquetk | 2019.10.03. 09:24
Tavasszal volt már erre valami komoly építkezés, folymatosan mentek a mixeres kocsik, nem is szabadott elvileg a felfele menő úton bringázni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.