Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonstart Mölltalon és Söldenen

2017.09.09. Stánicz Balázs

Mölltal pénteken, míg a tiroli Sölden a mai napon nyitotta ki kapuit az idei szezonra. A korai startot a múlt heti havazás és az azt követő néhány napos hóágyúzás tette lehetővé.
Hajnali hóágyúzás a Mölltalon - Fotó: webcam schultz
Hajnali hóágyúzás a Mölltalon - Fotó: webcam schultz
Ahogy arról korábban beszámoltunk a múlt hétvégén hirtelen tél lett az osztrák hegyekben. A leesett hó időközben elolvadt, a gleccsereken azonban tartja magát. A korai havazás, majd az azt követő intenzív hóágyúzásnak köszönhetően pénteken ismét síelhetünk Mölltalon.
Mölltal ma reggel - fotó: webcam schultz
Mölltal ma reggel - fotó: webcam schultz
A karintiai gleccser síterep augusztus közepén zárt be, majd háromhetes kényszerszünet után tegnap újra birtokukba vették a síelők. Egyelőre csak egy pálya (térképen a 3-as) áll nyitva a téli sportolók előtt, a mai napon a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt egyáltalán nem nyitottak ki.

A távolabbi Söldenben ma reggel startolt a síszezon. Itt is egy lejtővel (32-es) várják a vendégeket. A gleccseren a Karleskogl csákányosa üzemel, feljutáshoz a Schwarze Schneid kabinost vehetjük igénybe.
Sölden pénteken - fotó: panomax.at
Sölden pénteken - fotó: panomax.at
A mostani nyitásokkal együtt összesen három gleccseren csúszhatunk, Hintertuxon, Söldenben és a Mölltalon. A hó és pályaviszonyok egyelőre nem a legoptimálisabbak, azonban a legfrissebb előrejelzések bizakodásra adhatnak okot. Vasárnaptól jön a havazás és az elkövetkezendő héten is többször havazhat a gleccsereken, így várhatóan gyorsan javulnak a hóviszonyok és akár nagyobb pályakínálattal is számolhatunk a jövő hétvégén.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.