Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Napsütés és síelés, folytatódik a szezon Karintiában

2023.03.03. Bata Attila

A februári síszünet remek forgalmat hozott a tartomány síterepeire, kezdenek kisimulni a ráncok az üzemeltetők homlokán, főleg, ha a március vagy a húsvétig tartó időszak is kedvezően alakul.
Gerlitzen Alpe
Gerlitzen Alpe
A legnaposabb osztrák tartomány napsütéses síelést ígér márciusra, sok helyen az áprilisi húsvéti ünnepekig. Természetesen vannak síterepek, amelyek tovább is terveznek, például Turracher Höhén április 23-án zárnak, Mölltalon még később.

A tavaszi akciók közül Bad Kleinkirchheim 30%-kal olcsóbban árulja a háromnapos vagy annál hosszabb időtartamra szóló bérleteket, és ehhez már négyórás ingyenjegy is jár Römerbad medencéibe és szaunáiba. Gerlitzen Alpe az első tavaszi napsugarakat szeretné kihasználni, így a nyitást korábbra hozták, mostantól reggelente 7:55-kor indulnak a síliftek. Nassfelden hétvégeken zenés rendezvényeket tartanak a síterep különböző pontjain.
Nassfeld
Nassfeld
Ausztriában ezen a télen minden összejött, ami árthat a síturizmusnak. A dráguló energiaárak utáni áremelkedésektől a hóhiányig sok minden sújtotta a síterepeket. A mostani tél a mérések kezdete óta a hatodik legenyhébbnek számít az országban, amelyhez jelentős hóhiány is társult. Karintia osztrák viszonylatban a szerencsésebbek közé tartozott, a hómennyiség és a hőmérsékletek kevésbé tértek el a sokéves átlagtól, mint Ausztria többi részén.
Bad Kleinkirchheim: síelés + termálfürdő
Ennek ellenére jelentősen nőtt a forgalom a tavalyi szezonhoz képest. Ez persze nem meglepő, hiszen akkor még covid-szabályok uralták a vendéglátást. Pontosabb a kép, ha a covid előtti utolsó szezonhoz viszonyítunk. Karintiában a szezon felénél még 38%-kos lemaradásban voltak, de februárban már csak 7%-os volt a hátrány. A felsorolt nehézségek ellenére Ausztriában és Karintiában is lassan visszaáll a forgalom a járvány előtti szintre.

A közelgő ünnepek közül március 15. szerdára esik, húsvét pedig az április 8-i hétvégére. Március 15. köré lehet hosszú hétvégét tervezni, főleg, ha a jövő hétre alakulgató havazásból lesz valami az osztrák hegyekben, de erre még visszatérünk.
KOMMENTEK

Szállástippek
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészült prémium, saját szaunás apartmanok Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, a sípályák mellett találhatóak! Apartmanok a 4 fős 2 hálószobásoktól egészen a 16 fős 6 hálóval felszereltekig.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.