Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern, Dolomitok, Tátra: indulnak a hóágyúk!

2016.11.06. Bata Attila

Hétvégén megérkezett az Alpokba a havazás és vele együtt a lehűlés is. Számos síterep kezdte el a hóágyúk tesztelését, több helyen komolyabb terveket szövögetnek a lehetséges november közepi szezonkezdethez. A Tátrában is lassan elkezdik a hóágyúzást, itt azonban november végéig nem valószínű a nyitás.
Dolomitok, Val Gardena csütörtökön
Dolomitok, Val Gardena csütörtökön
Ausztriában, a salzburgi régióban is beindították a hóágyúkat. Tegnap este 2000 méteres magasságban már mínusz öt fokig süllyedt a hőmérséklet, 600 méter felett már havazás is kezdődött. Obertauernben csütörtök és péntek este már megkezdték a hóágyúzást. Néhány órán keresztül körülbelül 200 hóágyú ontotta egyszerre a havat, amelynek sok kisebb-nagyobb fehér domb lett az eredménye a pályákon. A helyiek optimisták. Ha minden jól alakul, akkor már november 16-án lehet csúszni a helyi pályákon.

Obertauern, hajnalodik, lassan lekapcsolják a hóágyúkat
Obertauern, hajnalodik, lassan lekapcsolják a hóágyúkat
Zauchensee síterepének vezetői is optimisták. Az előrejelzések tükrében abban bíznak, hogy jövő héten már nemcsak éjszaka, hanem a nappali órákban is be tudják indítani a hóágyúkat. A tervek szerint a Gamskogel és a Hausberg részen nyitnak minél előbb.

Zauchensee
Zauchensee
A Magas-Tátrában is tesztelték szombaton a hóágyúkat. Tátralomnicon már fújtak egy kis mesterséges havat. A helyiek úgy számolnak, hogy hétfő estéről kedd reggelig beindítják a hóágyúkat Tátralomnicon és a Csorba-tónál. Kedvező időjárási viszonyok esetén itt is szeretnének a nappali órákban hóágyúzni.

Magas-Tátra, Tátralomnic, Kő-pataki-tó
Magas-Tátra, Tátralomnic, Kő-pataki-tó
Az Alacsony-Tátrában is letesztelték a hóágyúkat, de itt még egy kicsit várni kell a komolyabb hóágyúzásra. Chopokon azt tervezik, hogy november 10-ről 11-re, vagyis csütörtök éjszakától kezdik meg a hógyártást mindkét oldalon egy-egy pálya mentén.

A Dolomitokban 1200 kilométernyi pálya mellett 4700 darab hóágyú teljesít szolgálatot. Ez azt jelenti, hogy a pályák 97%-át tudják behavazni. A héten beindultak a hóágyúk, tegnap megérkezett a havazás, jövő héten jön a hideg: ez mind reményt ad arra, hogy a terveknek megfelelően három hét múlva itt is megkezdődhet a szezon.
KOMMENTEK

Szállástippek
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.