Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern: később kezdődik a szezon a tervezettnél

2021.11.17. Bata Attila

Sok hazai síelő figyeli ennek a síterepnek a nyitását, de sajnos késik a szezonkezdet. A tervek szerint holnap, azaz november 18-án, csütörtökön már megkezdődött volna a szezon a Salzburg régióban található Obertauern síterepén, azonban az időjárás nem volt partner a pályák előkészítésében, így néhány napot biztosan csúszik a szezonkezdet.
Tegnapi webkamera kép: néhány szerencsés már teszteli a pályát
Tegnapi webkamera kép: néhány szerencsés már teszteli a pályát
Az elmúlt napok enyhe időjárása nem tett jót az előkészítés alatt lévő pályáknak. Hóágyúzni jelenleg nem lehet, csütörtöki nyitást elhalasztották. Az üzemeltetők szerint minden az időjáráson múlik, ebben a pillanatban nem lehet pontos dátumot mondani, hogy mikor nyithat ki a síterep. Elmondásuk szerint legalább 2-3 hidegebb napra lenne szükségük, hogy be tudják fejezni a megkezdett hóágyúzást.
Webkamera tegnap: éjfél előtt nem tudtak dolgozni a hóágyúk
Webkamera tegnap: éjfél előtt nem tudtak dolgozni a hóágyúk
A terv nem változott, ahogy lehet, nyitni szeretnének a Panorama és a Grünwaldkopf felvonókkal, valamint a Seekar oldal liftjeivel.

Ausztriában a november 26-i hétvégére tervezi számos Magyarországon is ismert síterep az első liftek beindítását. A jövő héten lehűlés és téliesebb időjárás várható, így van esély, hogy sikerül megkezdeni a szezont.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Freja apartmanok
Modern, 2-3 hálószobás, 4-7 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Heiligen Krone
A panzió 50 fő befogadására alkalmas, 7 db 4 ágyas stúdió jellegű apartman és 5 db 2 ágyas szoba várja a vendégeket büféreggelivel, saját étteremmel. A panzió teljes személyzete magyar.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger hétvégi ház
Hangulatos, 8 szobás házikó Mauterndorf központjában kétágyas és egyágyas szobákkal, közös étkezővel. Obertauern, Grosseck, Katschberg és Fanningberg síterepei gépkocsival pár percre találhatóak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.