Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kedvezően alakul eddig a szezon Olaszországban

2009.12.06. Bata Attila

Kedvezően alakul eddig a szezon Olaszországban A héten ismét kegyes volt az időjárás az olasz síterepekhez. Az észak-olasz hegyekben 2000 méter felett már a hét közepéig egységesen egy méter friss hó esett, és a havazás sok helyen még a hét második felében is folytatódott. Volt, ahol a sok hó miatt nem lehetett beindítani a felvonókat.
A csúcsot természetesen a Presena-gleccser jelentette, ahol már három méteres hó gyűlt össze a héten, a viharos havazás miatt egész héten zárva tartották a fenti pályákat. A gleccser alatti Tonalén hétvégén megtartották a hivatalos szezonnyitó ünnepséget, amely igazából egy hosszú sorozat kezdete, hiszen a következő hét minden napján folytatódnak a programok. Egy érdekes ötlettől vezérelve, a szervezők a nyolcvanas évek italo-disco irányzatának híres képviselőit (Sandy Marton, Alan Sorrenti, Corona, Den Harrow, Tracy Spencer, Gary Low, The Creatures és P. Lion) hívták meg, és ők váltják majd naponta egymást a színpadon. Az Adamello-Tonale síterepen már 14 pályán lehet síelni, köztük megnyitott a Paradiso is.

Eléggé hihetetlen, de csaknem két méter hó hullott Bormiora. A Bormio 3000 összes pályáján lehet már síelni, egészen le az 1638 méteren található Ciuk területig. Az üzemeltetők azon dolgoznak, hogy minél előbb megnyithassák a legendás Stelvio pályát is. Cortina d'Ampezzo síterepére is 80 cm friss hó érkezett, így 2700 méteren már egy méter felett van a hóréteg vastagsága a pályákon is. Jelenleg a 67 pályából 24 üzemel, vagy ha így jobban hangzik, akkor a 115 km pályából 35 kilométernyit már megnyitottak.

Cortina d
Cortina d'Ampezzo a múlt heti nyitás után
Furcsa helyzet alakult ki Boario-Borno síterepén, a péntek este lehullott 50 cm hó már túl sok volt a szombati nyitás előtt. A hirtelen megemelkedett hőmérséklet miatt nem tudták a hatalmas hóréteget előkészíteni. A síterep szerint csak rövidke csúszásról van szó, hiszen vasárnap estétől ismét jön a lehűlés, és akkor rá lehet menni nehéz gépekkel is a hóra. Ezen felül a lehűlés újabb havazást hozhat jövő hét elején.

Különleges ünnepséget tartottak Madonna di Campiglio síterepén abból a jeles alkalomból, hogy 100 éves a síelés a környéken. Ebből az alkalomból egy húzós kis pályát adtak át az utókornak. Az új pálya 550 méter hosszú, 165 méter szintkülönbségű, átlagos meredeksége 30%, de a legmeredekebb részeken eléri az 57 százalékot. Az új pálya a centenárium emlékére a ’Pista del Centenario’ nevet kapta.
KOMMENTEK

Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.