Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Néhány olasz pálya is nyitva az ünnepeken

2012.11.03. Bata Attila

Néhány olasz pálya is nyitva az ünnepeken Olaszország sem panaszkodhat az előző hétvégére, legalább is. akik szeretik a havat, hiszen hullott belőle szépen. A hosszú, ünnepi hétvégére itt is számos - nem gleccser - síterep megsokszorozta erőit és néhány pályával kinyitottak a november elejei csúszást választó olaszok nagy örömére.
Ennél szebb ajándékkal nem is kedveskedhettek volna Livigno környékén. Csütörtökről már lehet síelni a síterepen és ezen a héten ez még mindenkinek teljesen ingyenes. Egyelőre még csak a Centro - Tagliede kabinos közlekedik, és a mellette lévő pálya felső része használható. A Carosello 3000 síterep megpróbálja kihasználni a frissen esett hó adta lehetőséget, és kellemes meglepetéssel ajándékozta meg a helyieket.

Carosello 3000 - Livigno: szezonkezdet
A múlt héten 70 cm hó esett a Presena-gleccseren, így a felső részeken már 80-100 cm vastag a hóréteg. Itt eredetileg október 27-re tervezték a nyitást, amely egy pár napot csúszott a havazás előtti szokatlanul meleg miatt. Az ünnepi hétvégén egész nap nyitva tartanak, utána valószínűleg új nyitva tartás lép életbe, és a sportolók fogják ellepni a pályákat.

Aprica
Aprica
Harminc centi friss hó, összesen már 50 cm borítja Aprica síterepét, ahol szintén bevállalták a hétvégi ideiglenes nyitás. Itt egy lift üzemel és 10 euró egy napijegy.

Foppolo
Foppolo
Egy kevésbé ismert, kisebb síterep, Foppolo is nyitva tart csütörtök óta. Itt csak egy rövid szakaszon lehet síelni, a helyi síiskola nyitotta meg ötven méter hosszú pályáját az egyik szálloda mellett. Az utóbbi napokban esett 30 cm hó ide is szép tájat varázsolt, ahogy a képen látszik.

Természetesen az olasz gleccserek (Stelvio, Cervinia, vagy Val Senales) továbbra is nyitva tartanak. A következő héten már nyithat Bormio, és akkor véget ér a síelés a Stelvio-gleccseren.
KOMMENTEK

Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.