Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagy olasz szezonkezdet november első hétvégéjén

2010.11.05. Bata Attila

A természetes hó mennyiségét tekintve a nyertesek közé tartoznak az észak-olasz síterepek az utóbbi hetekben. A múlt héten már lehetett nem gleccserpályán is síelni, pénteken kinyitott Zermatt olasz oldala, szombaton ismét két újabb síterep kezd, és a gleccserekről még nem is beszéltünk!
Ha időrendben haladunk, akkor kezdjük Folgaria síterepével, ahol a múlt hétvégére ideiglenesen megnyitották a kapukat. Természetesen csak egy-két pálya és lift üzemelt, de a nyitásnak azért volt nagyobb jelentősége, hiszen Folgaria volt az első nem gleccser síterep, amely kinyitott az idén Olaszországban.

Kicsit késett a nyitással Zermatt olasz oldala, Cervinia, de a héten már lehetett síelni a Cime Bianche Laghi (2812 m) és a Plateau Rosà (3500 m) közötti részeken. Szombattól már a Plan Maison lift is jár, így a Plan Maison rész pályáin is lehet majd síelni, amely enyhe drágulást hoz a jegyekben, 24 euró helyett már 28-ba kerül egy napijegy. A hóval nincs gond, Cervinia 10 cm, Plan Maison 60 cm, Plateau Rosà 145 cm havat jelentett.

Sokszori próbálkozás után végre megkezdődik a szezon Bormióban is. Itt a szokásos előszezoni üzemrend érvényes, vagyis a 2527 és 3012 méter közötti részeken járnak a liftek, és itt készítették elő a pályákat. Több mint 80 cm természetes hó hullott az utóbbi hetekben, ehhez jön még a hóágyúk termése, és ahogy a péntek esti kép is mutatja, minden tökéletes a kezdéshez. Itt a napijegy 22 euróba kerül, a kétnapos bérlet pedig 40-be.

A hétvégén az olasz síválogatott egyik része Bormióban gyakorol, a másik része már napok óta Madesimo síterepén edz. A hétvégén már a hobbisíelőket is várják, hiszen egy pályával nyit Madesimo. A síelés szombaton és vasárnap is ingyenes, aki szerencsés láthatja a hazaiak kedvenceit is.

A frissen nyíló pályák mellett lehet még síelni a Presena-gleccseren, és a dél-tiroli Schnalstal-ban (Val Senales). Mivel Bormio kinyitott így ezen a hétvégén búcsúzik a Stelvio-gleccser, amely legközelebb csak tavasszal nyit ki.
KOMMENTEK

Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.