Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olaszország: 40-50 cm hó hullott a hegyekben

2017.03.02. Bata Attila

Síelős szempontból eléggé jól indult a március Olaszországban. Az enyhe február végi időjárást egy rövid hidegfront zárta le, amely 40-50 centiméter friss havat hozott a hegyekben tegnap reggelre. Utána ismét hétágra sütött a Nap, majd az előrejelzések szerint hétvégére újabb félméternyi hó hullhat.
Március első napjának reggelére átlagban 30-40 cm hó hullott az 1600-1800 méter feletti részeken az Olasz-Alpokban, főleg a középső és a keleti részeken. A keleti részeken éjszakára egészen 500-600 méterre süllyedt a havazás határa. Trentino tartományban, a Dolomitokban vagy Tarvisioban 1200-1300 méteres magasságban 20-30 cm friss havat mértek, 1700-1800 méter felett pedig 50 centi hó hullott. Ismét fehérek az ismert sífalvak, mint pl. Bormio, Aprica, Madesimo, Livigno, Cortina, Canazei, Madonna di Campiglio, Forni di Sopra vagy Courmayeur.

Bormio
Bormio
Arabba, a település ismét fehér
Arabba, a település ismét fehér
Kronplatz, tökéletes pálya reggelre
Kronplatz, tökéletes pálya reggelre
A havazás után egyből kisütött a Nap, csodálatos időben lehetett élvezni a síelést. A hétvégére azonban újabb havazás várható. A nyugati részeken már pénteken megkezdődhet a havazás, amely fokozatosan áthúzódik az Olasz-Alpok keleti részére is. 1200 méter felett várható havazás, amely helyenként újabb fél méter havat hozhat a hétvégére.
Kronplatz, tegnap reggeli webkamerakép
Kronplatz, tegnap reggeli webkamerakép
Val Gardena
Val Gardena
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.