Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olaszország: eddig fél méter friss hó, és jön a többi!

2016.01.12. Bata Attila

Az időjárás lassan összeszedi magát és végre tél lesz januárban az olasz hegyekben is. Az Alpok déli oldala decemberben csak várta a nagy havat, de amióta 2016 beköszöntött, egyre jobban fehérednek a hegyoldalak. Tegnapig újabb 40-80 cm hullott a hegyekben, de a hétvégén becslések szerint ugyanennyi hullhat.
Az utóbbi napokban szépen havazik az olasz Alpokban. Kezdjük a francia határhoz közeli Aosta-völggyel. Itt 2000 méteres magasságban 40-50 cm hó hullott, 2500 méter felett pedig 80 cm friss hó érkezett.

Cervinia, Hotel Jumeaux / Facebook
Cervinia, Hotel Jumeaux / Facebook
A legjobbkor jött a havazás a keleti részekre is. Madona di Campiglio síterepén az 1700 méter feletti részre 45 cm hó érkezett, itt lassan újabb pályákat nyithatnak majd meg. Hasonló helyzetbe került a többi síterep is, mint például Folgarida-Marilleva, ahol ma 45 cm hó hullott. Ennek örömére, valamint a következő napokban várható nagyon hideg időjárásnak köszönhetően, a síterep azt tervezi, hogy a hétvégére végre az összes liftet beindítja.

Livigno: szomorú megemlékezés az elhunyt David Bowie-ra a havazásban
Tonale környékén is szépen hullott. Itt napközben 1600 méter felett esett a hó, a Tonale-hágónál 50 cm friss havat mértek, fenn a Presena-gleccseren már 70 centimétert. Estére a havazás már az alacsonyabban fekvő részeket is elérte.

Livigno, Carosello 3000 / Facebook
Livigno, Carosello 3000 / Facebook
Bár nem kéne telhetetlennek lenni, de a mostani havazás az enyhe időjárás miatt kissé nedves havat hozott eddig. A következő napokban ide is elér a szibériai hideg, és kifagynak a pályák. Ezen felül a hétvégén újabb nagyadag havat várnak a meteorológusok, reméljük már igazi porhóval.

Solda/Sulden
KOMMENTEK

Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.