Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csak bátraknak: óriáshinta Nassfeld legújabb látványossága

2021.07.31. 2021.08.11. Bata Attila | frissítve: 2021.08.11.

Karintia legnagyobb síterepe a nyári szezonban is igyekszik a régió legfontosabb turisztikai célpontja maradni. Az eddigi jelentős kínálat a tartomány legnagyobb hintájával bővült júliusban.
Július közepe óta használhatja a nagyközönség a SkySwing névre keresztelt óriáshintát, amely 21 méteres magasságba repíti a bátor vállalkozókat.

A hatalmas hinta 1666 méteres magasságban található a Millennium-Express felvonó középállomása mellett. Egy 8x8 méteres négyzet alakú terület négy sarkába oszlopokat építettek, amelyek piramisszerűen közelítenek egymáshoz, és tartják a 10 méter hosszú kart, amelynek végéhez rögzített "üléseibe" egyszerre nyolc ember szállhat be egy kis hintázásra.
Az óriáshinta a videó második felében
Az óriáshinta több kunsztot is tud. Ahogy a videóban is látható, mint a egy szokásos játszótéri hinta a szokásos előre-hátra lengéssel indul, majd olyat tapasztalunk, amit a játszótéren remélhetően nem: simán átfordul és 360 fokos köröket ír le.

A hintázás 3 percig tart és az utasok választhatnak az intenzitás fokozatai között: 15, 40, vagy 100%-on kívánnak hintázni. Kérésre átfordulás nélkül is lehet hintázni, ilyenkor a hinta csak 3/4 kört tesz meg. A teljes kör és valószínűleg az egész hinta leginkább adrenalin fokozó eleme, amikor a hinta a kör legmagasabb pontján, 21 méteres magasságban, megáll 3 másodpercre, amely után beindul a szabadesés...
Felnőtteknek 10, gyermekeknek 9 euróba kerül egy menet, utóbbiaknál a minimumkövetelmény a 140 centiméteres testmagasság. Gyerekek csak szülővel együtt használhatják a hintát.

A hintát téli használatra is tervezték, de az üzemeltetők egyelőre óvatosak. A nyári-őszi tapasztalatok alapján döntenek a téli üzemeltetésről. Jelenleg szeptember 29-ig naponta 9 és 16 óra között üzemel.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets & Glamping Nassfeld
2022-ben átadott, új, önálló, 4-6 fős házak és 2-3 fős "lombkorona" házikók közvetlenül Kötschach sípályái mellett, 25 km-re Nassfeld sípályáitól. Állatbarát szálláshely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.