Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kezdődik az orosz invázió az Alpok legjobb terepein

2009.01.05. Bata Attila

Kezdődik az orosz invázió az Alpok legjobb terepein Ezen a héten ismét az orosz síelők lepik el az Alpok legjobb síterepeit. Beköszönt az ortodox Karácsony, ilyenkor az orosz vendégek tartják el a síterepeket. A válság miatt az idén kevesebben mennek Ausztriába és Franciaországba, és már a Magas-Tátra sem olyan népszerű, mint korábban.
Hétvégén nagyon erős volt a forgalom az osztrák síterepekhez közel eső repülőterek és a nagyobb orosz városok repterei között. Egyszerűen alig lehetett megszámolni a különjáratokat, amelyek az idén is hozták az orosz síelőket. Bár a válság őket is érintette, de úgy látszik a síelésről mégsem mindenki mondott le, idén is nagyon sokan jönnek Ausztriába, bár a létszámuk kisebb, mint tavaly. Az előzetes becslések szerint 10-15 százalékkal jöhetnek kevesebben.

Az oroszok legkedveltebb helye Sölden. Itt már évek óta minden harmadik szállodai szobát orosz turisták foglalnak el ilyenkor. Bár az orosz turisták kétes hírnévnek örvendenek, főleg az öntörvényű viselkedésük, hangos és megbotránkoztató szórakozásuk miatt, a vendéglátósok mégis dörzsölik a kezüket január elején.

A statisztikák szerint egy átlagos osztrák vendég naponta 114 eurót költ el egy síterepen, ezzel szemben egy orosz vendég átlagosan 430 eurót költ naponta. Söldenben nem ritka, hogy valamelyik orosz vendég taxival indul vásárolni Milánóba. Sölden mellett az oroszok kedvenc célpontjai közé tartozik Saalbach-Hinterglemm, Kaprun, a Gastein-völgy, Ischgl és Mayrhofen.

Az Alpok egyik legdrágább síterepén, a francia Chamonix-ban, attól tartanak, hogy az idén kevesebb orosz vendég érkezhet a válság miatt. Az utazásszervezőek előzetes adatai szerint az idén 30 százalékkal kevesebb orosz vendég érkezhet. Persze, ha a szállodásokat megkérdezzük, ők nem fognak panaszkodni, hiszen az összes szállást már jó előle lefoglalták, legfeljebb üresen maradnak a már kifizetett szobák.

Hagyományosan orosz felségterületnek számított a Magas-Tátra korábban. A vendéglősök és szállodások csak aranyhétnek nevezték azt az időszakot, amit az oroszok itt töltöttek. Nos, az idén abban bíznak, hogy az ukránok pótolhatják az elmaradó oroszokat, akik az elmúlt két év hómentes ünnepei után kicsit továbbutaznak, egészen az Alpokig. Ha már fizetni kell a vízumért, akkor itt havasabbak a pályák, és meglepetésre olcsóbb a repülőjegy, mint Poprádra, mondta a legtöbb oroszt beutaztató iroda képviselője, akik az idén már nem is hirdették meg az útjaikat az interneten.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.