Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nem egységes a bukósisak rendelet Ausztriában

2009.10.12. Bata Attila

Nem egységes a bukósisak rendelet Ausztriában Újabb fordulókon vannak túl az osztrák tartományok döntéshozói, és lassan körvonalazódnak azok a tartományok, ahol valószínűleg az idei szezonban kötelező lesz a védősisak viselete a tizenöt éven aluli fiatalok részére. Vorarlberg, Tirol és Salzburg tartományokban nem vezetik be a rendeletet.
Az összes osztrák tartomány döntéshozói foglalkoznak a gyermek bukósisak kérdésével és a jelenlegi helyzet szerint Tirol, Salzburg és Vorarlberg tartományok kivételével az összes osztrák pályán valószínűleg kötelező viselet lesz a bukósisak a gyermekek részére. Konkrét döntés még nem minden tartományban született, így a bevezetés időpontja sem egységes. Alsó-Ausztriában már a szezon első napjától, Karintiában december elsejétől, Stájerországban pedig valószínűleg januártól lép életbe az új rendelkezés.

Érdekesség, hogy a síelés tekintetében a három legfontosabb tartomány nem vezeti be a rendeletet. Köztük is vannak apróbb különbségek. Salzburg ugyan most nem döntött mellette, de jövőre, a 2010/2011-es szezontól már itt is kötelező lesz. Tirol és Vorarlberg nem kívánja kötelezően előírni a sisak viseletét ebben a szezonban, és itt a jövőre vonatkozóan sem szándékoznak dönteni a szülők helyett, hiszen felmérések szerint ezekben a tartományokban a gyermekek közel 85 százaléka visel bukósisakot.

Statisztikák szerint tavaly 68.000 baleset történt az osztrák pályákon, ezekben kb. 8.000 gyermek szenvedett kisebb-nagyobb sérülést.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.