Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megrendezték az első osztrák speed bajnokságot

2008.12.19. Bata Attila

Megrendezték az első osztrák speed bajnokságot Talán nehéz elhinni, de csak most rendezték meg az első osztrák bajnokságot gyorsasági síelésben (speed skiing). A különösen veszélyes, és egyre népszerűbb versenyszám legjobb osztrák versenyzői a stájerországi Tauplitz (Wörschachwald) síterepén mérték össze tudásukat.
A nyílegyenes és legmeredekebb lejtőkön való száguldásnak egyetlen célja van: minél nagyobb sebességet kell elérni. Az a győztes, aki a legmagasabb sebességet éri el a csúszás alatt. Már korábban beszámoltunk, hogy ebben a szakágban világbajnokságokat is rendeznek, rendszerint Franciaország (Les Arcs) és Svájc síterepein. Az osztrákok is erre a világbajnokságra készülnek, egyfajta válogató volt a hétvégi verseny.

Tauplitzon a Spechtensee-Wörschachwald lift melletti területen megrendezett verseny nem kínált olyan lehetőségeket, hogy veszélyben legyen a 250 km/óra feletti világrekord, azonban mégis emeljük meg a kalapunkat a közeli Bad Mitterndorfból érkezett győztes előtt, aki 136 km/órás csúcssebességével nyerte meg a kétfutamos versenyt. A többi dobogós is 130 km/óra felett teljesített.

Edzőjük szerint jobbak is lehetettek volna az eredmények, de az időjárás és a hóviszonyok nem kedveztek a száguldásnak. Ennek ellenére jó kis felkészülésnek bizonyult a január közepén megrendezendő franciaországi világbajnokság előtt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Kogler csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, családias hangulatú szálloda Bad Mitterndorf központi részén, mégis nyugodt helyen, 6 km-re Tauplitz síterepétől, ingyenes síbusz lehetőséggel!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kukoricza Hacienda
Magyar személyzettel működő szálláshely Tauplitz síterepétől 5 km-re. 2-4 fős felújított szobák, többségéhez kis konyhasarok is tartozik. Szolgáltatások: társalgó, gyereksarok, TV, Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.