Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Igazi rajongás vette körül Miklós Editet

2015.12.11. 2015.12.30. Szászi Bernadett | frissítve: 2015.12.30.

A magyar sísport egyik legnagyobb büszkesége, Miklós Edit látogatott el a TandT síszaküzletbe december 8-án, ahol a Lake Louise-i versenyről és további terveiről mesélt. Személyes információkat is megtudhattunk róla, például azt, hogy melyik a kedvenc síterepe, illetve milyen kabalatárgyakat visz magával a versenyeire.
Edit épp csak megérkezett Kanadából, a Lake Louise-i világkupa versenyről, és nem törődve az időeltolódás okozta fáradtsággal eleget tett a TandT Sportszaküzlet felkérésének. Először az eredményről és a verseny hangulatáról mesélt.

Ez volt az idei szezon első világkupa futama - kezdi Edit a beszámolót -, mert Söldenben nem indultam, és azt mondhatom, hogy ezzel a két db 22. hellyel meg vagyok elégedve. Ez az időszak a felkészülésről szól, mindenki edz és próbál egyre jobb lenni.

A verseny hangulatával kapcsolatban egy kicsit elszomorító volt, hogy bár Kanada egy nagy ország, rengeteg sípályával, mégis nagyon kevés szurkolót láttam. De ami pozitív, hogy volt egy magyar szurkoló, magyar zászlóval, aki eljött megnézni mind a két nap - ez nagyon jó érzés volt.
A tavalyi eseményen is rengetegen voltak kíváncsiak Miklós Editre
A tavalyi eseményen is rengetegen voltak kíváncsiak Miklós Editre
Ezután Edit a csapatban történt változásokról beszélt, új szervizemberrel és új edzővel dolgozik az idei szezontól, az osztrák származású Walter Hubmann fogja edzeni. A felszerelésében is történt változás, a Head márkára váltott és arról számolt be, hogy hosszas átállási periódus után sikerült megtalálnia a megfelelő beállítást, amivel sokkal kényelmesebben és - ami ennél is fontosabb - sokkal gyorsabban tud síelni.

Az eredményekkel kapcsolatban bizakodó és elmondta, hogy mindenképpen szeretne dobogós helyezéseket elérni és egyre több szép eredménnyel gazdagítani a szaküzlet falára felfestett listát.

Szeretne sokat tenni a sísport magyarországi népszerűsítéséért és ismertségével jótékony célokat is igyekszik szolgálni. A TandT Sport a tematikus nap bevételével a Budai Gyermekkórházat támogatta, valamint Edit a közmédia "Jónak lenni jó" kampányában is felajánlotta a Lake Louise-i rajtszámát és az aláírásával díszített sísapkát.
Fáradhatatlanul dedikált és válaszolt minden kérdésre
Fáradhatatlanul dedikált és válaszolt minden kérdésre
A hivatalos interjú után a közönség következett, Edit készséggel válaszolt minden kérdésre. Mesélt a legközelebbi versenyéről, ami a december 18-19.-i világkupa futam lesz Val d'Isere-ben. Aztán a gyerekek a kedvenc síterepéről kérdezték, és elmondta, hogy a világkupa helyszínek állnak a legközelebb hozzá, St. Moritz síterepet kedveli a leginkább, de Val d'Isere és Cortina D'Ampezzo síterepét is nagyon szépnek tartja.

Aztán a verseny előtti rituálékról, kabalafigurákról és tevékenységekről faggatták. Egy kabalasapkája van, amit a keresztfiától kapott, a versenyek előtt mindig ebben megy ki a pályára, illetve van egy kabalakispárnája, amit minden versenyre magával visz.
Televíziós interjúkat adott és válaszolt a Síelők.hu kérdéseire.
Televíziós interjúkat adott és válaszolt a Síelők.hu kérdéseire.
Ezután csoportkép és dedikálás következett. Edit szívesen beszélgetett és fényképezkedett mindenkivel, majd televíziós interjúkat adott és válaszolt a Síelők.hu kérdéseire is.

Említetted, hogy szívügyed az utánpótlás-nevelés támogatása. Milyen kezdeményezésekben veszel részt ennek érdekében?
Amíg ilyen szinten sportolok, addig csak az eredményeimmel tudom ösztönözni a gyerekeket a sísport szeretetére, edzőtáborozni sajnos nincs időm, viszont az ilyen rendezvényekre mindig szívesen elmegyek. Illetve azt is elárulom, hogy ha abbahagytam a sízést, akkor mindenképp a sísport mellett szeretnék maradni. Nem feltétlenül edzőként, de szeretném a sísportot támogatni és minél szélesebb körben megosztani a tapasztalataimat, amiket a világkupákon szereztem.

Decemberben lesz a következő versenyed, mi a kitűzött cél, milyen eredménnyel lennél elégedett?
Az mindig a verseny után dől el, hogy mennyire vagyok elégedett az eredménnyel és a futamommal, de szeretnék az első tizenöt között lenni. Persze az igazi cél, a nagy cél mindig a pódium – eldől majd, hogy fog sikerülni ez a verseny.

Hogyan készülsz fel, hol fogsz edzeni?
Most itthon vagyok, egy pár napot pihenek, majd Ausztriába utazunk és remélhetőleg lesz két-három nap, amikor Super G-t is edzhetek.

Milyen egyéb sportokkal szoktál készülni, van-e valami más a síelésen kívül?
Kimondottan sport nincsen, viszont kondicionáló edzéseket csinálok minden nap, többek között biciklizek, és súlyzós erősítő gyakorlatokat csinálok.

Mit javasolsz a síszezonra készülőknek, hogyan edzenek?
Mindenképp sportoljanak a sípályára lépés előtt és ne az első sízés legyen az első sportolásuk. Mindegy mit csinálnak, mindenki válassza azt a sportot, amit a legjobban szeret. Egyformán hasznos lehet a focizás, a futás, a biciklizés - a lényeg, hogy az izomzat szokja meg ezt a speciális terhelést.

Mit üzensz a síelők.hu olvasóinak?
Azt hogy olvassák még többet az oldalt és osszák meg minél több ismerősükkel, hogy még több emberhez eljusson ez a gyönyörű sportág.

Eredményes felkészülést és szép sikereket kívánunk!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.