Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Reiteralm: új szoftvert tesztelnek a síterepen

2014.03.06. Bata Attila

A stájerországi Reiteralm síterepén március végéig tesztelnek egy olyan informatikai alkalmazást, amely már a pályán megmutatja a versenyzőnek vagy a hobbi síelőnek, hogy milyen volt a csúszása. Ott helyben lehet a látottakat elemezni, tanácsokat adni és akár már a következő csúszásnál javítani a technikán.
Egy kissé nyakatekert névre hallgató program, az iCaCoT (interactive Camera-based Coaching and Training) keretében érdekes kezdeményezések szemtanúi lehetünk a schladmingi régióban. Reitrealm és Planai síterepein ezúttal szinte azonnal elemezhetjük teljesítményünket egy mobil vagy tablet alkalmazás segítségével. A reiteralmi teszt inkább a profi síelőknek szól. A pálya bizonyos részeit bekamerázták, a jelet interneten küldik tovább okostelefonra vagy táblagépre. Ezekre a kütyükre egy elemző szoftvert kell telepíteni, amelynek segítségével meg lehet mutatni a versenyzőnek, hogy kívülről is úgy nézett-e ki a futása, ahogyan ő gondolta.

Kép: www.schladming2030.at
Kép: www.schladming2030.at
A módszer talán legnagyobb előnye az, hogy ezt azonnal a pályán lehet megbeszélni, és a következő csúszásnál már elemzés tapasztalatait is fel lehet használni. Reiteralm és a schladmingi régió egyedülállóan hatékony hóágyúzási technikájának köszönhetően már novembertől versenyzőket szokott fogadni. Szívesen jönnek ide az osztrák, a német és egyéb külföldi válogatottak tagjai edzeni, hiszen ilyen pályákat jobbára csak a gleccsereken találni ebben az időszakban. A fejlesztés egyik valószínűsíthető célja, az idei érkező csapatok jobb kiszolgálása, illetve további érv a síterep mellett bármelyik időszakban.

Kép: www.schladming2030.at
Kép: www.schladming2030.at
Bár a fejlesztők hangsúlyozzák, hogy ezt nem csak profi versenyzőknek szánták, a hobbi síelőknek megérheti két heggyel arrébb menni. A Planai feletti Fun Parkban is lehet majd március végén ezt az alkalmazást próbálgatni. Itt ugye bármelyik trükköt azonnal vissza lehet majd nézni és elemezni egy táblagép segítségével.

A rendszert egyelőre még csak tesztelik ezekben a hetekben. Az alkalmazást kipróbáló hobbi síelőkkel, versenyzőkkel és edzőikkel interjúkat készítenek, ahol a fejlesztők várják a visszajelzéseket, hogy a következő szezonra egy kipróbált termék kerülhessen a piacra.

KOMMENTEK

Szállástippek
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.