Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rendkívüli havazás bénította meg Tokiót

2014.02.10. Bata Attila

Rendkívüli havazás bénította meg Tokiót Évtizedek óta nem hullott annyi hó a japán fővárosban, mint az előző hétvégén. Szombat délutánra már 27 cm hó hullott egy nap alatt, amely ritkaságnak számít errefelé. A hatóságok kiadták a havazás miatti figyelmeztetést, amelyre legutóbb 13 évvel ezelőtt volt példa.
Külföldi források szerint az utóbbi évtizedek legnagyobb havazása érte el Tokiót. A japán meteorológiai szolgálat szerint péntek este 7 órától szombat estig összesen 27 cm hó hullott 24 óra alatt. Ilyen havazásra utoljára 45 évvel ezelőtt volt példa. A Tokió környéki településeken 50 cm havat is mértek, több helyen is megdőlt minden hórekordja. Tokióban ritkán hull annyi hó, hogy összefüggő réteget alkotva hosszabb ideig megmaradjon, legutoljára 13 évvel ezelőtt kellett figyelmeztetést kiadni a fővárosban a hóhelyzet miatt.

A havazás eléggé megbénította Tokió és környéke életét és közlekedését. A repülőtereken több mint 200 járatot kellett törölni, akadozott a vasúti forgalom és számos helyen voltak áramkimaradások. Az ország észak-keleti részén található Sendai településen 35 cm hó hullott, erre 78 éve nem volt példa. A havazás áldozatokat is követelt, ez egész országban öten haltak meg és körülbelül 600-an sérültek meg a nagy havazás miatt.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.