Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Leitner síliftek: román, bolgár és macedón fejlesztések

2018.11.07. 2018.12.18. Bata Attila | frissítve: 2018.12.18.

Dél-tiroli Leitner a világ egyik legismertebb vállalkozása síliftek építésében. Az idén is számos liftet építenek a világ leghíresebb síterepein, de ezúttal azokat az újdonságokat vesszük sorra, amelyek a kevésbé ismert pályákon, Európa dél-keleti tájain épülnek az idén.
Hazai körökben Fertő-tető (Muntele Mic) egy kevésbé ismert romániai síterep. Ez azonban könnyen megváltozhat a közeli jövőben. A síterepen idén januárban már átadtak egy kétszemélyes liftet, de az idén ennél is nagyobb dobásra készülnek. Már épül a hatszemélyes lift a keleti oldalban, valamint a tervek között három új pálya építése is szerepel. Közülük az egyik világítást is kap az esti síelésekhez.

Már épül a lift Romániában (Kép: IMMOOS GmbH)
Már épül a lift Romániában (Kép: IMMOOS GmbH)
Banszkó után talán Borovec Bulgária második legismertebb síterepe. A Leitner itt egy régi négyüléses liftet cserél ki egy modernebb és biztonságosabb hatszemélyesre. Mivel a lift a kezdő- és gyermekpálya mellett üzemel, főleg a gyermekek biztonságosabb szállításában hozhat fejlődést.
A lassú négyüléses Martinovi Baraki felvonót lecserélték Borovecen. Helyét egy gyors hatüléses Leitner vette át, az új név Martinovi Baraki Express.
A lassú négyüléses Martinovi Baraki felvonót lecserélték Borovecen. Helyét egy gyors hatüléses Leitner vette át, az új név Martinovi Baraki Express.
Észak-nyugat Macedónia és az ország legismertebb síterepe Popova Sapka. A Szkopjétől egy órára található síterep körülbelül 20 kilométer pályával büszkélkedhet, de ha a mediterrán frontok havat hoznak, akkor a freeriderek paradicsoma. Itt a legmodernebb típusból egy hatszemélyest építenek.

A Balkánon kívül is épül Leitner lift a közelben. A szlovákiai Bachledova-völgy az idén egy tízszemélyes kabinost ad át a síelőknek. Erről később részletesen is beszámolunk. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Strachan Wellness Panzió
Gorál stílusban épült panzió különböző méretű szobákkal, saját étteremmel Zdiar központi részén, 50 méterre a Strachan sípályáktól és 6 km-re Bachledkától. Wellness: pezsgőfürdő, szaunák, pihenőterem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.