Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach Európa legfejlettebb síterepe díját kapta

2009.09.21. Bata Attila

Saalbach Európa legfejlettebb síterepe díját kapta Múlt héten Londonban adták át a világ síterepeiről évek óta nívós katalógust megjelentető brit ’Where to Ski and Snowboard’ magazin díjait. A magazin véleménye szerint 2009-ben az osztrák Saalbach-Hinterglemm-Leogang a legjobban fejlődő európai síterep.
A síterep fejlesztése az idén is folytatódik, egy négyszemélyes ülőlift épül a leogangi oldalon, egy modern hatszemélyes váltja a régi csákányost a gyermekpálya mellett Saalbachban, és az Eplénybe került egykori négyszemélyes ülőlift helyére egy nyolcszemélyes fűthető ülésű, buborékos felvonó épül. Az idei szezonra sem sajnálták a pénzt a helyiek, összesen 18 millió eurót költenek fejlesztésekre.

Az új liftekkel együtt a síterep összes felvonóinak a 80 százaléka a legmodernebb liftek közé tartozik. Ilyen magas arányban, ilyen hatalmas síterepen (200 km pálya!) sehol sem találunk gyors lifteket az egész világon.

A hatalmas fejlődés 2000-ben indult meg, azóta 190 millió eurót költöttek új liftekre, pályaépítésre, hóágyúkra, mesterséges víztározókra, vagy ratrakokra. A síterep marketingese szerint ebből az összegből körülbelül 760 családi házat lehetett volna felépíteni, az amúgy sem olcsó árairól ismert salzburgi régióban.

Csak a hóágyúzás feltételeinek javítására 55 millió eurót költöttek eddig, összesen 472 hóágyút tudnak üzemeltetni, amellyel az összes pálya 90 százalékát lehet mesterségesen behavazni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.