Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schnalstal / Val Senales: új kabinos lift

2017.12.07. Bata Attila

Hét hónapnyi építkezés után szerdán adták át a dél-tiroli síterep új kabinos liftjét. A Lazaun ülőliftet még 1978-ban (!) építették. A kétszemélyes ülőlift helyén mostantól egy modern kabinos lift fog közlekedni, amely jelentősen leegyszerűsíti majd a feljutást a Lazaun hegyállomásra.
Az új kabinost a Doppelmayr építette és 2006 méteres magasságból emelkedik fel 2433 méterre. Ezt a 427 méteres szintkülönbséget és 1258 méteres távot három és fél perc alatt teszi meg. Az óránkénti 2000 fős kapacitás jóval meghaladja az elődje, a fapados kétüléses teljesítményét.
A lift eddig is népszerű volt, hiszen a hegyállomás mellett két pálya is található. Az egyik a népszerű "versenypálya", ahol sokan tesztelhetik technikájukat. Itt található a 3,3 kilométer hosszú szánkópálya kiinduló pontja is. Ezen felül sífutópálya és vendéglő is várja a vendégeket a felső megálló mellett.

Az új lift 7,5 millió euróba (kb. 2,4 milliárd forint) került. 
KOMMENTEK

Szállástipp
Aparthotel Maso Corto csillagcsillagcsillag
2-6 fős apartmanok a schnalstali kabinos lift alsó állomásától mindössze 200 méterre. Az apartmanok mindegyike teljesen felszerelt. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, síkölcsönző, wellness. Akár ellátással is kérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.