Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbalesetek: kétszer ütötték el és hagyták magára

2017.01.26. Bata Attila

Egy 77 éves hölgynek igazán elege lehetett a síelésből hétfőn a vorarlbergi Lech síterepén. Az már elég lenne egy napra, ha valakit elütnek a pályán. Ráadásul a hátulról érkező segítségnyújtás nélkül egyből lelépett a tett helyszínéről. De hogy ez kétszer is megtörténjen valakivel egymás után? Erre kevés az esély.
Ilyen nincs, de ezek szerint mégis van. A rendőrség elmondása szerint hétfőn 12:30 körül, a 77 éves hölgyet egy snowboardos kaszálta el hátulról a 165-ös számú, piros jelzésű pályán. A hölgy az ütközéstől a földre került, majd egy síelő csúszott bele hátulról.

Sem a snowboardos, sem a síelő nem állt meg, hogy megadja az adatait, vagy segítsen a hölgynek, aki kézsérüléseket szenvedett. A rendőrség szemtanúkat keres a baleset körülményeinek tisztázására.

Csak Vorarlberg tartományban szezononként 500 ütközéses baleset történik a sípályákon és ennek 15%-a végződik a fentihez hasonló cserbenhagyásos módon. Korábbi cikkeinkben szereplő felmérések szerint ez az arány magasabb az összes osztrák síterepet tekintve.

Igazából lehetetlen ezeket a "cserbenhagyókat" elkapni. Csak Lech síterepén 75 rendőr teljesít szolgálatot, két külön rendőrőrs is működik a pályák mellett. Ezen felül még 28 önkéntes figyeli a pályák rendjét. Ekkorra kapacitással nem lehet minden pálya minden pontján ott lenni egy hatalmas síterepen.

Az egyik önkéntes már 13 éve figyel a pályák rendjére. Szerinte a síelők egyre agresszívabbak, kikapcsolódás helyett sokan a munkahelyi hajtást és feszültséget viszik ki a sípályára. 
KOMMENTEK
Fidosan | 2017.01.26. 15:51
Tavaly Cerviniában voltunk, ott is van rendőrörs a Cervino lift felső állomásán, egész nap kint vannak a pályán, specko egyenruhájuk van könnyen felismerhetők, és ha jól tudom még bírságolnak is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.