Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sílift kiszuperált kabinja lett a világcég tárgyalója

2016.08.19. Bata Attila

A ismert szoftvergyártó, az Adobe, érdekes megoldást talált, hogy újabb tárgyalót helyezzen el az irodaépületében. A bázeli irodaházának tetőteraszára egy forgalomból kivont sílift kabinját helyezték el. Ezentúl garantált az alpesi hangulat a megbeszéléseken, amely az épület falai helyett a kabin üvegfalai között zajlanak.
Érkezik a kabin (Kép: luzernerzeitung.ch)
Érkezik a kabin (Kép: luzernerzeitung.ch)
Az Adobe bázeli irodájában 107-en dolgoznak és az alkalmazottak ötlete volt, hogy vásároljanak meg egy kiszuperált sílift kabint tárgyalónak. A szűkös adottságok miatt az épület folyosóin már nem lehetett újabb irodát kialakítani, amelyekből egyre több kell a cég működéséhez. Ekkor jött az ötlet, hogy a tetőtérben még van szabad hely, ahová be lehetne állítani egy kabint.

A svájci tévé riportja
Az üzlet nagyon gyorsan létrejött, áprilisban szinte órák alatt megegyezett a szoftvercég és a lifttársaság. A szállítás megszervezése és az engedélyek beszerzése már tovább tartott. Ezen a héten végre megérkezett a speciális szállítmány, amelyet daruval emeltek a helyére.

Az új tárgyaló, vagyis az egykori nagykabin 1999 és 2013 között a svájci Lungern-Turren síterepén közlekedett. Az 55 fő szállítására alkalmas kabin "igazi" funkcióját a pénzhiány tette tönkre. 2011-ben a szakhatósági vizsgálatok megállapították, hogy a teljes lift felújításra szorul. Akkor még az engedélyt kiadták, de lift közlekedését korlátozták, a korábbi 1800 helyett csak 450 utast szállíthatott óránként.

Akkor a felújítás elmaradt, a nagykabint leszerelték. Három évvel később, idén áprilisában sikerült végre a liftet teljesen felújítani és ismét üzembe helyezni. Mostantól kisebb kapacitású, 41 fős kabinok közlekedek a régi útvonalon.

A régi nagykabin pedig ezen a héten a bázeli iroda tetőteraszára került, ahol a jövő héten már tárgyalóként is használhatják. A szoftver cég szerint néhány ezer frankért jutottak hozzá az új "irodájukhoz".
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.