Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síszünet előtt: Stájerország teljesen felkészült

2009.02.02. Bata Attila

Síszünet előtt: Stájerország teljesen felkészült Korábban már beszámoltunk arról, hogy az alsó-ausztriai és karintiai pályákon zsúfoltság és jó hóviszonyok fogadják majd a síelők tömegeit, hasonló hírek érkeznek a magyarok által előszeretettel látogatott harmadik osztrák tartományból, Stájerországból.
Február a legfontosabb időszak a stájer síterepek számára, a bevételek nagy része ekkor folyik be a síterepek és a szállásadók kasszájába. Az ide érkező turisták hatvan százalékát a bécsiek, az alsó-ausztriai vendégek és a helyiek teszik ki. Sőt, a megemelkedett utazási költségeknek köszönhetően egyre többen töltik helyben a síszünetet, így a stájer vendégek száma is szépen emelkedhet az idén.

A síterepek idegenforgalmi irodái itt is dörzsöli a tenyerüket. Schladming síterepének vezetői egyenesen arról számoltak be, hogy a februári foglalások alakulása a legszebb reményeiket is felülmúlta. Szintén sokan lesznek a Murtal régióban, Turracherhöhe, Lachtal, Grebenzen vagy Kreischberg síterepére is rengeteg foglalás érkezett, köszönhetően a helyieknek is.

Kreischbergen legalább 30 százalékkal több bevételt várnak az idei februárban a tavalyihoz képest, köszönhetően a tavaly óta történt beruházásoknak. A helyi üzemeltetőek szerint egy négytagú családnak akár 270 euróval is olcsóbb lehet egy hét a környéken, mint valamelyik tiroli síparadicsomban.

A hóviszonyokról csak a legjobbakat lehet hallani. Hebalmon a helyiek szerint utoljára húsz évvel ezelőtt volt ennyi hó. Az üzemeltetők szerint a legmagasabb pontokon akár 250 centiméter is lehet a hó vastagsága, a minősége pedig kiváló, köszönhetően a mesterséges és a természetes hó tökéletes arányának. Salzstiegl síterepén is nagyon várják már a síszünetet, az előző héten majdnem egy méter friss hó esett, így a hó vastagsága már eléri az 1,6 métert.

Ha már a kisebb síterepeknél tartunk, említsük meg, hogy Modriach síterepén a múlt héten a hatalmas havazás miatt még alig jártak a liftek, de a héten már teljes erővel üzemelnek, itt jelenleg másfél méter a hó vastagsága. Gaberl-en, Stájerország egyik legolcsóbb síterepén a múlt héten még azt sem tudták mit kezdjenek a vihar által helyenként összehordott 3-4 méter vastag hóval. Folyamatosan dolgoztak azért, hogy hétfőtől kifogástalan pályák várják a síelőket, itt körülbelül két méter vastag a hó.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel-Gasthof Lercher csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, nagy múltú szálláshely Murau központjában, Kreischbergtől 7 km-re, 4 csillagos igényes szállodai, valamint 3 csillagos kedvezőbb árú szobákkal. Wellness: szauna, gőzszauna, relaxációs terem, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.