Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az eplényi Snow Day is elnyerheti a SnowKidz díjat

2010.05.26. 2010.06.04. Lipiczky Ágnes | frissítve: 2010.06.04.

Rangos elismerést nyújtanak át június 4-én a Nemzetközi Síszövetség antalyai kongresszusán. Az első ízben kiírt SnowKidz Award legjobb nyolc jelölése között ott van az eplényi Snow Day is. Az erős mezőnyben nem kis dicsőséget jelentene a díj, amihez ráadásul komoly pénzjutalom is jár.
A Nemzetközi Síszövetség (FIS) tavaly májusban megtartott dubrovniki kongresszusán bejelentették, hogy az idén új díjat hívnak életre. A FIS június 4-én Antalyában megtartandó centenáriumi kongresszusán azokat a programokat, fejlesztéseket ismeri el és népszerűsíti, amelyek eltérő nemzeti viszonyok között arra törekednek, hogy minél közelebb hozzák a gyermekekhez a havat, a havas sportokat.

A FIS a nemzeti síszövetségeket kérte fel arra, hogy terjesszenek fel különböző projekteket erre a díjra. A pályázatra 18 nemzeti síszövetség 22 jelölést adott le, ebből kilenc jelentkező az Aid&Promotion program által támogatott sínemzetekből érkezett. Alig egy hónappal az ünnepélyes eredményhirdetés előtt a SnowKidz Díj zsűrije - Satu Kalajainen (FIN), a FIS Ifjúsági és Gyermek koordinációs csoportjának vezetője, Essar Gabriel (FRA), a NOB Ifjúsági Olimpiai Játékokért felelős vezetője, és Riet R Campell (SUI), a Nemzetközi Síoktatók Szövetségének elnöke - közzétette azt a nyolc pályázót, amely versenyben maradt az elismerésért. Óriási siker, hogy a nyolc döntős között megtalálható az eplényi Snow Day is, amely hagyományteremtő szándékkal az idén januárban került először megrendezésre a Nordica Skiarénában. Magyarország első téli fesztiváljára háromezren voltak kíváncsiak: a jó hangulatú rendezvényen gyermekek és felnőttek együtt ismerkedtek meg a téli sportok, vagyis az alpesi sí, sífutás, biatlon, snowboard és telemark alapjaival.

A Snow Day magyar szervezői a döntős szereplésüknek köszönhetően már most 5000 svájci frank díjazásban részesültek, a legjobb három pályázó Antalyában még 10 000, 8000, illetve 5000 svájci frank-t vehet át a zsűritől.

További információ: snowkidz.com
Június 4-én döntött a FIS, a díjat a következő pályázók nyerték:

FIS SnowKidz Award
1. Barnas Skiklubb, Norway
2. Maine Winter Sports Center, Healthy Hometowns Program, USA
3. Schnee kinderleicht - Bewegtes Land, Germany

Döntőbe jutott pályázók:
Snow Day, Hungary
Suusabuss (Skibus), Estonia
Skilly Day, Italy
Teach the Teachers to Ski, Finland
Naltar Ski School, Pakistan
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.