Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden: jól állnak a rendezők a verseny előkészületeivel

2019.10.16. Bata Attila

Tíz nap múlva ismét megkezdődik a versenyszezon a világkupában, szokás szerint idén is az ausztriai Söldenben. A rendezők jól haladnak a pálya előkészítésével.
A célegyenes egy korábbi versenyen
A célegyenes egy korábbi versenyen
Ahogy az osztrákok mondják a Marcel Hirscher utáni korszak első versenye következik Söldenben. A rendezők már évek óta remek munkát végeznek a pálya előkészítésével, amelyhez idén már augusztusban nekiláttak.
Az előkészületek
Múlt hét elejére a pálya felső részét, és a versenyzőknek sok gondot jelentő meredek szakaszt már elkészítették, jelenleg a legalsó részen, a jellegzetesen lapos szakaszon dolgoznak. Az előkészületeket segítette az időjárás. Múlt héten még 80 cm vastagon állt a hó 3000 méteres magasságban, és a hideg is segítette a világ talán leghatékonyabb hóágyú hadseregét, amelyet valaha versenypálya mellé telepítettek.

A fenti videón az előkészítés folyamata látszik, a lentin pedig az amerikai Ted Ligety edzése. A versenyzők nagy része már a helyszínen, vagy a környék gleccserein gyakorol. Ahogy Ligety felvételén is látszik, a helyszínen még csak a felső részen lehet edzeni, a meredek, helyenként 64%-os részt egyelőre még kímélik a rendezők.
A hölgyek óriás-műlesikló versenyét október 26-án, szombaton rendezik, a férfiak egy nappal később versenyeznek. Reméljük, az idén tényleg versenyeznek, hiszen az előző két évben a brutális időjárás miatt a vasárnapi futamok elmaradtak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.